SURSA A TOT CEEA CE AVEM NEVOIE

Puțini creștini pun la îndoială faptul că Isus este sursa lor, dar nu au totdeauna încrederea și siguranța că El le va da ceea ce au nevoie. Iată câteva versete minunate ce îți aduc aminte de preocuparea Domnului pentru tine.
El cunoaște totul despre nevoile tale personale. „Căci Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință, mai înainte ca să-I cereți voi” (Matei 6:8).
„Și Dumnezeul meu să îngrijească [va suplini- versiunea KJV] de toate trebuințele voastre după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19). Ți s-a promis, „În Hristos sunt toate bogățiile slavei. În Isus, Dumnezeu ne-a dat tot ce avem nevoie în ce privește viața și evlavia.”
Dumnezeu cu adevărat îngrijește de tine și este atins de nevoia ta. „Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi”(1 Petru 5:7). Sensul grecesc de aici este: „Tu contezi pentru El”. Acest lucru poate fi greu de înțeles în mijlocul tuturor suferințelor tale îndelungate. Dar chiar și în aceste momente Dumnezeu este foarte interesat de fiecare aspect al vieții tale: serviciul tău, familia, copiii, relațiile, sănătatea.
„Nu vă părăsiți dar încrederea voastră, pe care o așteaptă o mare răsplătire!” (Evrei 10:35) Dumnezeu spune: „Ține-te tare de încrederea ta, pentru că Eu sunt cel care răsplătește.” Cu alte cuvine: „Se merită să te ții tare.” „Și fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că răsplătește pe cei ce-L caută” (Evrei 11:6).
Vrei cu adevărat să aduci plăcere lui Hristos? Atunci dă-i Lui încrederea ta completă. Ține-te cu tărie și nu șovăi. Și adu-ți aminte de promisiunea Lui pentru tine:
„Şi cel neprihănit va trăi prin credinţă, dar, dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el.” Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credință pentru mântuirea sufletului” (Evrei 10:38-39).