ÎNCREDERE ÎN ISUS

Dușmanul se năvălește precum un potop împotriva sfinților care nu iau parte la întunericului. Satan poate face să pară ca și cum totul din viața lor se prăbușește: rugăciunile lor par a fi zădărnicite, cerul pare de aramă, și au parte de suferințe din toate părțile. În asemenea momente inima le poate șopti condamnare: „Nu ai credință. Măcar de-ai crede cu mai multă neprihănire — dacă erai mai aproape de Isus, dacă gândurile tale nu ar fi fost atât de rele — nimic din toate acestea nu ți s-ar fi întâmplat. Ai fi în vârf, la fel ca cei pe care îi vezi în jurul tău. Te-ai bucura de abundență și ai auzi clar din partea lui Dumnezeu.”
Nicidecum! Cei despre care se vorbește în Evrei 10, care se aflau sub atac aveau o credință adevărată care i-a făcut să „[se apropie] cu o inimă curată, cu credință deplină” (Evrei 10:22). Într-adevăr, lor li se adresează în această epistolă ca „frați sfinți” (Evrei 3:1). Scriitorul știe că are loc un război pentru inimile lor în toiul necazului strașnic.
Cu alte cuvinte, principalul scop al lui Satan este să stingă lumina credinciosului, să-i scadă din intensitate sau să o oprească de tot. Arată-mi un creștin care iese dintr-odată din întuneric spiritual, izbucnind în lumina lui Hristos, în sfințenia și curăția Lui, și îți voi arăta un creștin care garantat va avea de luptat bătălia vieții lui.
Cumva te descrie pe tine? Ai de îndurat o mare luptă chiar acum? Preaiubiților, cel mai probabil este nu din cauza îndoielii sau păcatului, ci din cauza lumini pe care ai îmbrățișat-o. Lumina produce încredere în Isus, și cu cât mai multă lumină primești, cu atât mai mare este încredere ta în El.
Încrederea ta în Hristos este ceea ce Satan este hotărât să distrugă. El a îndreptat puterile iadului spre tine să te doboare în frică și necredință. Dar chiar și acum Dumnezeu manifestă un intens interes față de fiecare aspect al vieții tale: serviciul, familia, copiii, relațiile, sănătatea. Cu adevărat este preocuparea lui, tu însemni foarte mult pentru El.