LASĂ PE DUMNEZEU SĂ ORCHESTREZE

Dacă suntem cinstiți, vom admite că de multe ori ne punem încrederea în alții, în ceasul nostru de mare încercare. Ne îndreptăm spre pastori, consilieri, prieteni, soți/soții pentru a primi răspunsuri. Petrecem ore, zile, chiar săptămâni încercând să ne dăm seama cum s-ar putea rezolva problema noastră. Și dacă soluția nu se grăbește să vină, noi continuăm să manipulăm, lucrând în toate modurile posibile, până când resursele noastre pământești sunt epuizate.
Mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit de la ceilalți, dar noi nu trebuie să așteptăm să apară un înger sau ca totul să se schimbe în favoarea noastră. Pavel declară: „ne lăudăm [ne bucurăm - versiunea KJV] în Hristos Isus şi... nu ne punem încrederea în lucrurile pământești” (Filipeni 3:3). Este pentru binele sufletului nostru faptul că Dumnezeu așteaptă până când noi privim dincolo de resursele umane și îl căutăm doar pe El pentru a ne veni în ajutor.  El într-adevăr folosește oameni, dar trebuie să îl lăsăm pe El să orchestreze totul.
„Mai bine este să cauți un adăpost [să te încrezi- versiunea KJV] în Domnul, decât să te încrezi în om” (Psalmul 118:8). „Nu crede pe un prieten, nu te încrede în ruda cea mai de aproape.... Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele, Dumnezeul meu mă va asculta”(Mica:7:5, 7).
Pavel știa totul despre neputința firii pământești. A recunoscut că nu era isteț. Cei care îl criticau spuneau că predicarea lui era demnă de dispreț, prezența lui era josnică — cu alte cuvinte, ei spuneau că era plictisitor. Dar Pavel nu avea nici o problemă cu așa critici deoarece el nu se încredea în firea lui pământească. El știa că Isus nu și-a purtat bătăliile bazându-se pe istețime, abilitate sau carismă, ci cu toată încrederea în Tatăl. (vezi 1 Corinteni 1:27-29).
Există o slăvită promisiune în Evrei 3:14 pentru toți cei care se țin cu tărie de încrederea lor în Isus: „Căci ne-am făcut părtași ai lui Hristos dacă păstrăm până la sfârșit încrederea nezguduită de la început”. Aceasta înseamnă că atunci când noi ne menținem încrederea nezguduită în Domnul, El devine singura și adevărata resursă. Nu avem nevoie să căutăm în altă parte.