DUMNEZEU ESTE CREDINCIOS COPIILOR SĂI

Noi trebuie să fim foarte conștienți de uneltirile și metodele dușmanului. Cea mai puternică armă din arsenalul lui Satan este o minciună vicioasă — de la maestrul mincinos! Care este cea mai mare minciună a lui? Că Dumnezeu nu este credincios poporului Său.
Exact cum a făcut de-a lungul istoriei, Satan vrea să atace căminele noastre, căsniciile noastre, copiii noștri, sănătatea noastră, slujbele și carierele noastre, însăși credința noastră în Domnul. Isus a spus lui Petru, „Satana v-a cerut să vă ceară ca grâul”(Luca 22:31).
Poate te întrebi, „Mai exact, cât de rău poate să devină pentru un credincios? Ce anume îngăduie Dumnezeu când El dă permisiunea ca noi să fim cernuți?” Vă îndrept atenția spre Evreii 11, unde citim despre o mulțime de încercări îndurate de martiri și eroi ai credinței. Scriptura spune despre ei: „au fost lăudați pentru credința lor”(vezi Evrei 11:39).
Același fel de suferințe și adversități prin care au trăit acești credincioși timpurii, se întâmplă astăzi credincioșilor de peste tot din lume. Creștinii din Orientul Mijlociu sunt sub grave amenințări pentru credința lor, și mulți a trebuit să fugă să își scape viața, părăsindu-și căminele, slujbele, bisericile. Mulți dintre ei chiar au fost uciși — și totuși cei care mai trăiesc vestesc evanghelia popoarelor străine, unde au fost alungați din cauza războiului. Prin toate acestea, ei au descoperit că Dumnezeu este credincios copiilor Săi