CONDUCÂND UN SUFLET LA HRISTOS - Nicky Cruz

În Geneza citim relatarea soției lui Iacov, Rahela, și dorința ei disperată de a avea un copil. Nu mai putea suporta gândul de a trăi fără a cunoaște bucuria nașterii, fără a experimenta ceea ce a fost menit pentru ea ca femeie. În cultura evreiască o femeie fără copii era privită cu dispreț, ca o persoană incompletă. Durerea Rahelei era insuportabilă, și ea s-a plâns lui Iacov, „Dă-mi copii, ori mor!”(Geneza 30:1)
A aduce un suflet la Hristos se aseamănă mult cu a da naștere. Duhul Sfânt concepe dorința în inimile noastre, și apoi noi începem a nutrim procesul, crescând relația noastră, rugându-ne pentru ei în mod regulat. Simțim că timpul se apropie și tânjim să vedem nașterea bebelușului nostru. Dorim să ținem în brațe și să hrănim noul nostru bebeluș, să experimentăm atât durerea cât și bucuria nașterii. Când în sfârșit are loc aceasta, când noul nostru copil s-a născut, nu vrem să îl mai punem jos. Tot ce putem gândi este să ne ajutăm copilul să crească, să se dezvolte și să ia imaginea lui Hristos.
Măcar dacă fiecare urmaș al lui Hristos ar fi simțit aceeași pasiune și urgență de a aduce un nou copil în împărăția lui Dumnezeu! Ce-ar fi dacă această dorință ar arde în inimile noastre până când, în cele din urmă, am striga la Dumnezeu: „Dă-mi copii spirituali, ori mor!”? Tu și cu mine știm ce s-ar întâmpla: Dumnezeu ar onora acele rugăciuni.
Dar pe oriunde merg întâlnesc creștini care nu au simțit niciodată bucuria de a conduce un suflet la Hristos. Ei vin la mine cerându-mi sfaturi, uneori jenați de această mărturisire. Le spun să nu fie rușinați de acest fapt, ci, în schimb, să fie plini de încântare că Duhul Sfânt le convinge inimile.
„Primul pas în a-ți împărtăși credința ta este a-ți dezvolta o dorință arzătoare să faci acest lucru”, le spun. Și ne putem baza pe Duhul Sfânt să ne aducă la incandescență această dorință disperată dinlăuntrul nostru, dacă Îi cerem și Îi permitem să facă aceasta.
Nicky Cruz, evanghelist și autor prolific cunoscut la nivel internațional, s-a întors la Hristos Isus de la o viață de violență și crimă după ce s-a întâlnit cu David Wilkerson în orașul New York în anul 1958. Istoria convertirii lui dramatice a fost povestită pentru prima dată în cartea Crucea și Pumnalul de David Wilkerson și mai apoi în propria lui carte bestseller Fugi, băiete, fugi.