ACUM FIECĂRUIA - Jim Cymbala

Bisericii din Corint Pavel îi scria: „ Și [acum- NIV] fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora” (1 Corinteni 12:7, sublinierea mea). Iată, clar ca lumina zilei. Acum ce o să facem cu acest verset? Cuvântul infailibil al lui Dumnezeu spune că arătarea [manifestarea, versiunea KJV] Duhului Sfânt a fost dată fiecăruia pentru folosul altora [binele tuturor, versiunea NIV]. Fiecăruia, nu doar apostolilor. Gândește-te la impactul acestui verset. Este aceasta ceea ce noi predicăm? Credem noi aceasta? Avem această expectativă? Dumnezeu     ne-a promis fiecăruia dintre noi o manifestare — prin definiție supranaturală — a Duhului Sfânt. Este parte a faptului că ești creștin.
Una din modalitățile prin care Duhul îl glorifică pe Hristos este prin faptul că zidește Trupul Lui, care este pentru binele tuturor. De vreme ce biserica este un organism spiritual, are nevoie de o lucrare spirituală să o construiască. Și lucrarea spirituală poate veni numai de la Duhul Sfânt, prin vase umane.
Acei care propagă manifestări și învățături false cu privire la Duhul au alungat mulți oameni sinceri care iubesc Scriptura. Cine iubește cu adevărat Biblia se va uita la acele manifestări și va spune, „Nu, mulțumesc. Să cântăm mai bine niște cântece de laudă sănătoase, studiem Biblia și apoi plecăm acasă.” Dar Domnul nostru Isus Hristos nu a dorit niciodată ca biserica Lui să funcționeze fără vizitări și binecuvântări din partea Duhului celui viu al lui Dumnezeu. De ce ar trimite El un alt Ajutor dacă nu pentru a ne ajuta? Numai aruncă o privire în jur, la lume. Nu vedem evidenta nevoie pentru ceva proaspăt de la Dumnezeu pentru a învinge influențele puternice ale răului?
Biserica primară era vie și activă datorită Duhului Sfânt. Nu există nici măcar un verset care limitează importanța și vitalitatea Duhului numai la biserica Nou Testamentară. Noi trebuie să credem că Duhul Sfânt este prezent pentru noi astăzi.
Jim Cymbala a fondat Biserica Brooklyn Tabernacle cu mai puțin de douăzeci  de membri într-o clădire mică aflată în ruine dintr-o zonă dificilă a orașului. Născut în Brooklyn, el este prieten de multă vreme atât al lui David cât și al lui Gary Wilkeson.