ASCUNDE-TE - Gary Wilkerson

Cu cât ne agităm și ne zorim mai mult să îndeplinim lucrările lui Dumnezeu prin eforturile proprii, cu atât mai mult se epuizează puterea Lui din noi. Aceasta se întâmpla în Vechiul Testament mereu și mereu. Israel mereu mergea mai înainte decât Dumnezeu, frustrând planurile Lui pentru ei, privându-L de slava pe care numai El o merita ca eliberator credincios.
Uneori Israel chiar se alia cu armate păgâne pentru a se apăra de dușmani mai puternici, ceea ce Dumnezeu nu le îngăduise. Noi avem aceeași tendință astăzi. Firea noastră pământească este pur și simplu înclinată să treacă înaintea Domnului.
Ilie știa ce însemna a aștepta pe Domnul. Ador acest verset ce vorbește despre el: „Cuvântul Domnului a vorbit lui Ilie cu aceste cuvinte: „‚...ascunde-te‘” (1 Regi 17:2-3). Cred că acestea sunt unele dintre cele mai grele cuvinte pe care orice urmaș al lui Hristos le poate auzi. Este ca și cum Isus le-ar spune ucenicilor Săi „Așteptați”. Domnul este credincios să se miște la momentul ales de El, dacă noi așteptăm.
Pentru ucenici, așteptarea a fost o chestiune de săptămâni; pentru Ilie, a fost trei ani. Atât a fost timpul rămas din foametea pe care Israel a îndurat-o după ce Dumnezeu i-a vorbit lui Ilie. Închipuie-ți ce grea a fost perioada aceea pentru Ilie. Avea un cuvânt din partea lui Dumnezeu arzând în inimă — dar i s-a poruncit să tacă timp de trei ani lungi.
Totuși, de îndată ce acei trei ani au trecut, Dumnezeu i-a zis lui Ilie: „Du-te și                înfățișează-te....ca să dau ploaie pe fața pământului” (1 Regi 18:1). La momentul stabilit, Ilie a luat parte la o binecuvântare minunată pe care Dumnezeu a împărtășit-o cu poporul Său.
Astăzi, mulți dintre noi „ne înfățișăm” înainte de timpul prevăzut de Dumnezeu. Și sfârșim prin a ne pierde vremea prin activități care nu dau rezultate, istovindu-ne, devenind epuizați făcând lucrarea Domnului. Prietene, singura putere pe care o vom avea vreodată pentru lucrarea lui Dumnezeu vine din timpul petrecut în rugăciune.