AVEM NEVOIE NUMAI DE ISUS

Suntem familiari cu relatarea tatălui îndurerat care a venit la Isus pentru vindecarea fiicei lui care era pe moarte. „Atunci a venit unul din fruntaşii sinagogii, numit Iair. Cum L-a văzut, fruntaşul s-a aruncat la picioarele Lui şi I-a făcut următoarea rugăminte stăruitoare: „Fetiţa mea trage să moară; rogu-Te, vino de-Ţi pune mâinile peste ea, ca să se facă sănătoasă şi să trăiască”. Isus a plecat împreună cu el. Şi după El mergea mult norod şi-L îmbulzea” (Marcu 5:22-24).
Evident, Iair avea o bună măsură de credință. El a rugat pe Isus să vină „de-Ţi pune mâinile peste ea, ca să se facă sănătoasă.” Ce declarație de credință profundă a lui Iair: „Fiica mea are nevoie doar de atingerea lui Isus. El are toată puterea. El poate să o țină departe de moarte.”
Atitudinea lui Iair reprezintă pe cei mai mulți creștini de azi. Când suntem în criză adâncă, știm că Isus este singura noastră speranță. Așa că alergăm la El în necazul nostru, căzând la picioarele Lui și căutând mila și ajutorul Său.
Isus a răspuns credinței lui Iair prin faptul că a mers după el. Poți să-ți închipui marea speranță ce a umplut inima acestui tată. Totuși, în același timp, cred că un gând teribil ar fi putut îi treacă prim minte: „Și dacă ajungem prea târziu? Este minunat să îl am pe Isus alături dar avem nevoie de timp. Cu fiecare pas ce îl facem spre casă, viața se scurge din fiica mea.”
În propriile noastre crize, cei mai mulți dintre noi spun același lucru pe care l-a zis și Iair: „Am nevoie de Tine, Isus. Dar nu mai avem timp.” Dacă ar fi știut cine era Isus — învierea și viața — el ar fi avut liniște în inimă. El și-ar fi putut calma sufletul tulburat, „Isus există în afara timpului. Nu avem nevoie de mai mult timp. Avem nevoie numai de El!”