PREDICI ILUSTRATE

Lumea are nevoie de predici ilustrate — exemple personale puternice — despre dragostea lui Dumnezeu.
În Ioan 17:21, Isus s-a rugat: „ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu, în Tine, ca şi ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis” (sublinierea mea).
Gândiți-vă la asta: chiar și în ultimele ore de viață, Isus încă tânjea după omenirea pierdută. Și El dădea instrucțiuni specifice bisericii Sale despre cum să câștige acele mulțimile pierdute. Să luăm în considerare cuvintele Sale de final cu privire la subiectul acesta: „Fiți ca un singur om! Puneți deoparte toate divergențele și dezbinările, ca lumea să creadă în Mine.”
Ai putea gândi, „Asta sună atât de simplist. Chiar acesta este modul în care biserica va ajunge la inimile împietrite? Oare doar prin simplul fapt că ne iubim unii pe alții într-un mod veritabil oferă puterea supranaturală de a combate ura?
Răspunsul este da, da, și da — absolut! Conform lui Isus, dragostea plină de putere a lui Dumnezeu este descoperită cel mai clar lumii acesteia prin dragostea necondiționată între cei din poporul Lui.
Chiar acum, una din principalele strategii ale lui Satan împotriva bisericii este să semene dezbinare și ceartă. Oriunde îmi întorc privirile în Trupul lui Hristos de pe întreaga lume, sunt convins că oști de demoni au fost trimise în interiorul zidurilor bisericilor. Și scopul lor este acela de a distruge dragostea creștinilor unii pentru alții.
 Schema diavolului este subtilă: el întărâtă rasele de oameni una împotriva alteia, pe cei bogați împotriva celor săraci din mijlocul Trupului lui Hristos. Ura inter-rasială, mai ales, este hrănită la nivel global prin televiziune și alte mijloace media. Nu am mai văzut revărsându-se o așa ură rasială de ani de zile, iar acum se infiltrează între zidurile casei lui Dumnezeu.
Îi mulțumesc lui Dumnezeu că biserica Times Square a fost ridicată fără linii de culoare și diferențe dintre cei săraci și bogați. Toți cei care intră pe ușile noastre sunt tratați cu același respect și dragoste primitoare. Ne-am bucurat de binecuvântarea lui Dumnezeu de mulți ani și cred că aceasta este în parte din cauză că am ascultat de porunca lui Hristos de a ne iubi unii pe alții cum ne-a iubit El.