ACEI CARE SE ÎNCRED

Apostolul Pavel descrie vremurile în care trăim când scrie, „Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele..... Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii şi se vor amăgi şi pe ei înşişi” (2 Timotei 3:1,13). Mă gândesc la anii 1990 [din Statele Unite, n.tr] când companiile uriașe de ipoteci au sedus și au înșelat pe oamenii săraci, pe cei neinstruiți, pe cei fără locuri de muncă cu credite ipotecare cu grad mare de risc. Acești oameni neavizați au fost momiți să se înscrie pentru ipoteci pe care nu le puteau plăti niciodată, iar când ziua de plată a sosit ei au fost lăsați fără case. Bănci de renume au eșuat din cauza înșelăciunii, dar cei din conducerea acestora s-au salvat cu ajutorul plăților compensatorii, așa numitele „parașute de aur” de milioane de dolari.
Am citit despre un astfel de director de companie care a dat o petrecere extravagantă, dansând toată noaptea și cu băuturi curgând în voie, știind foarte bine că întreprinderea lui se prăbușea. El și cei din subordinea lui au dat o petrecere nebunească în ciuda faptului că știau că sute de mii de oameni își vor pierde casele. Aceasta este o împlinire clară a profeției din Țefania 1:9: „toţi cei ce sar peste prag [al celor săraci] pe cei ce umplu de silnicie şi de înşelăciune casa stăpânului lor”.
Cât credeam noi că va tolera Dumnezeu asemenea nebunie, așa batjocură la adresa numelui Lui? Domnul are ultimul cuvânt în această privință, și El spune: „În ziua aceea, [îi] voi pedepsi (1:9). Cu alte cuvinte: „Îi voi face de rușine.”
„Dar sabia lor intră în însăși inima lor și li se sfărâmă arcurile [bogățiile]” (Psalmul 37:15).
Chiar acum, în timp ce scriu aceste rânduri, doi miliardari au fost salvați cu plăți compensatorii din cauză că bogățiile lor s-au prăbușit peste noapte.
În același timp Domnul ce răsplătește pe cei nelegiuiți, El va da recompensa celor ce se încred în El. „Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuiește în țară și umblă în credincioșie.” (Psalmul 37:3)