DACĂ TU ÎNSETEZI - Gary Wilkerson

La începuturile slujirii Sale, Isus declara despre Sine Însuși: „În ultima zi a sărbătorii, ziua cea mare, Isus S-a ridicat şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea!” (Ioan 7:37, sublinierea mea). Isus nu a dat o declarație — El a strigat. A așteptat ziua cea mai importantă a festivalului pentru a sta în picioare și a-Și face anunțul: Isus a strigat mulțimii, „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea! Cel ce crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, aşa cum zice Scriptura!”” (Ioan 7:37-38).
Aceasta era cu mult mai mult decât o declarație teologică, era un act de compasiune. Religia moartă a dogorit poporul lui Dumnezeu. Ar fi trebuit să le aducă înviorare, dar i-a lăsat absolut fără viață. Acum Isus anunța: „Eu sunt cana voastră de apă rece, izvorul de apă ce reîmprospătează și nu se oprește niciodată. Puteți bea de la Mine să aveți viață mereu reînnoită.”
Nu sunt necesare anumite calificări pentru a bea din această măreață fântână. Hristos ne asigură: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea!” (Ioan 7:38)
Când Isus spune că „din inima lui vor curge râuri de apă vie”, El ne prezintă cum va arăta viața noastră după ce a primit o simplă atingere din partea Lui. Aceasta este atingerea care ne va învigora cum nimic altceva nu o va mai face, reînnoiește cu putere din cer și cel mai plăpând, disperat și trist suflet. Duhul Său ne umple în așa măsură că dăm pe dinafară cu viață din abundență, har, îndurare și dragoste.
Da, prietene, revărsarea Lui de viață transformă totul!