CONFRUNTÂNDU-L PE DUȘMAN FAȚĂ ÎN FAȚĂ​ - NIcky Cruz

Într-unul din psalmii regelui David cel mai mult citați și totuși greșit înțeles, el spune, „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de nici un rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie” (Psalmul 23:4). Nu cred că David cerea lui Dumnezeu să îndepărteze acest rău; el cerea să fie împins în față spre bătălie, să fie forțat să confrunte dușmanul față în față. El era gata să meargă la război împotriva Satanei, nu să se ascundă de el!
Când apostolul Pavel îi inspira pe frații săi în credință să nu uite de scopul lor în calitate de creștini și răsplata lor din cer, el le-a spus: „Mângâiați-vă dar unii pe alții cu aceste cuvinte” (1 Tesaloniceni 4:18). Cu alte cuvinte, el spune: „Împingeți-vă unul pe altul în față în lupta noastră împotriva celui rău.”
Și când Isus a promis ucenicilor că Mângâietorul va veni după moartea Lui, acesta era un anunț despre război. Duhul Sfânt îi va inspira și le va da putere înspre linia de bătaie în războiul spiritual. Aceasta este una din dimensiunile Duhului lui Dumnezeu care este foarte reală și totuși prea puțin înțeleasă și îmbrățișată. Dacă vrei să simți furia lui Satan, doar trebuie să petreci ceva timp pe teritoriul lui vorbind cu oamenii pe care el îi ține în robie, și să le spui despre Isus. Privește-l cum își înalță capul hidos încercând să te intimideze și să te ridiculizeze.
Nimic nu îl face pe Satan mai furios și mai nervos decât unul din oamenii lui Dumnezeu care să ducă lumina harului în întunericul umed din temnițele lui. Atunci este momentul când el luptă cu cea mai mare îndârjire, când vedem pe Duhul Sfânt că strălucește cel mai cu putere.
Nicky Cruz, un evanghelist și autor prolific cunoscut la nivel internațional, s-a întors la Hristos Isus de la o viață de violență și crimă după ce s-a întâlnit cu David Wilkerson în orașul New York în anul 1958. Istoria convertirii lui dramatice a fost povestită pentru prima dată în cartea Crucea și Pumnalul de David Wilkerson și mai apoi în propria lui carte bestseller Fugi, băiete, fugi.