ÎNVIEREA LA TIMPUL PREZENT

Am primit un e-mail de la un pastor care și-a dat demisia din poziția deținută în biserica sa. Acest biet om a căzut într-un păcat grav și și-a pierdut soția și copiii. Întreaga lui viață s-a destrămat și a ajuns să privească moartea în față.
În ceasul cel mai întunecat, a căzut pe genunchi și a strigat după ajutor. Isus a venit la acest om zdrobit și disperat și a suflat viață nouă în el. Puțin după aceea soția lui l-a sunat, spunându-i: „ Mi-e dor de Isus. Putem încerca încă o dată?
Astăzi acest păstor slujește într-unul din centrele noastre de reabilitare pentru dependenții de droguri. Luați în considerare Efeseni 2:1-3: „Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre în care trăiaţi odinioară după mersul lumii acesteia……între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi.”
Poate acest text descrie experiența ta. Înainte să-L cunoști pe Domnul, tu făceai numai ce voiai. Erai prins în duhul veacului acestuia, încercând fiecare păcat și plăcere. Te-ai gândit că vei ”amâna pe Dumnezeu” pe mai târziu. Ai crezut că faptele tale bune și donațiile tale te vor salva.
Apoi Domnul a venit la tine. „Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi). El ne-a înviat împreună şi ne-a pus să şedem împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus ” (Efeseni 2:4-6).
Preaiubiților, totul se rezumă numai la primirea vieții noi, care poate fi găsită doar în Hristos. Pavel nu vorbește aici de învierea finală. El descrie ceea ce Dumnezeu face pe pământ — învierea la timpul prezent!