ISUS VREA SĂ ÎNTRERUPĂ VECHILE TIPARE - Gary Wilkerson

Fiind legați de frică ne poate face să ne împotrivim pășirii în credință. Dar Isus are un remediu pentru frica noastră. La sărbătoarea Corturilor El a stat în picioare și a declarat: „Acest râu de apă vie nu se va opri. Dacă va crede cineva în Mine, această apă îl alimenta cu viață. Aceasta va curge din el precum un râu, demonstrând bunătatea Tatălui ceresc” ( vezi Ioan 7: 37-38).
Când inima noastră plină de teamă este împrospătată, unul din lucrurile care vor curge în noi este îndrăzneala: „Pot totul în Hristos, care mă întărește.” (Filipeni 4:13). Mulțimi de creștini cunosc acest verset ca o promisiune prețioasă. Dar este mai mult decât atât — este realitate. De exemplu, nu trebuie să ne adunăm tot curajul pentru a mărturisi despre Isus pentru că El ne dăruiește curajul. De fapt, El face ca această îndrăzneală să se reverse în noi.
Această transformare se întâmplă în două moduri: (1) împrospătarea ce ține de circumstanțe și (2) împrospătarea din interior. Când Dumnezeu înviorează circumstanțele noastre, El ne schimbă vechile tipare. Să ne concentrăm pe două arii comune: finanțe și căsnicie. Dacă ai intrat în dificultăți financiare, El poate să te învioreze prin a-ți arăta tipare de cheltuire nesănătoase și aduce convingere în inima ta să le schimbi. El poate să te călăuzească să cauți consiliere financiară care te poate ajuta să înlocuiești acele tipare și să devii un administrator înțelept.
E posibil ca Domnul să vrea ca tu să întrerupi vechi modele de conduită în căsnicia ta, tipare ce te țin blocat în căi împietrite și lipsite de dragoste. Prea multe cupluri își spun unul altuia, „Totdeauna ești așa,” sau „Ai făcut asta cinci ani în urmă,” sau „Nu o să te schimbi niciodată”. Întrebarea importantă pentru orice cuplu este: „Cum pot eu crede ce este cel mai bine despre partenerul meu de viață și totuși să ne ocupăm în mod realistic de problemele noastre?” Începe cu butonul „Reînnoire” -refresh. Foarte puține probleme de relații sunt rezolvate peste noapte; cele mai multe necesită har îndelung în fiecare zi.
Nu uita, Isus este gata să ne reînnoiască cu har abundent de fiecare dată când avem nevoie.