SURSA PUTERII NOASTRE

Scriitorul epistolei către Evrei laudă mărturia acelor credincioși care fuseseră întăriți cu ajutorul rugăciunii necurmate: „aţi dus o mare luptă de suferinţe:  pe de o parte, eraţi puşi ca privelişte în mijlocul ocărilor şi necazurilor…..şi aţi primit cu bucurie răpirea averilor voastre” (Evrei 10:32-34).
Gândiți-vă la asta: oamenii descriși aici și-au pierdut casele, sursa de venit, totul. Și totuși puteau depune mărturie împreună cu păstorul lor, Pavel, „În ciuda fiecărei încercări ce vine în calea noastră, Domnul a stat cu noi. El a venit în fiecare zi pentru a ne da puterea necesară pentru a birui.”
Preaiubiților, ați ajuns în acest loc? Am încrederea că puteți spune: „În ciuda acestor fapte, știu că Isus mă va păzi în vremuri grele. Și El îmi va da orice am nevoie pentru că El este sursa mea de putere.”
Pavel a învățat acest secret de tărie la momentul convertirii lui. După ce a fost orbit pe drumul Damascului, el a petrecut trei zile rugându-se și postind, hotărât să experimenteze prezența adevărată a acestui Domn care i s-a descoperit.
Doar atunci Domnul a trimis pe un credincios numit Anania să meargă și să slujească lui Pavel. „Căci iată, el se roagă.” (Fapte Ap. 9:11). Scriptura spune mai departe cu privire la Pavel, „Saul se întărea din ce în ce mai mult” ( 9:22 ).
Vedem acest adevăr ilustrat într-o pildă pe care Isus a spus-o despre un om care cerea pâine de la prietenul său în miez de noapte. Acel om nu avea pâine, dar știa că prietenul său avea toată pâinea de care avea nevoie. Așadar, el a tot bătut la ușă până ce prietenul său s-a sculat, a deschis ușa și i-a dat pâine.
Preaiubiților, acel prieten cu pâinea este Isus. El este mai aproape decât un frate, și El ne va dărui tot ceea ce avem nevoie. Aceasta nu include numai mâncare, îmbrăcăminte și adăpost (vezi Matei 6), ci și încurajare, putere și pace.