PRESIUNEA DE A FACE CEEA CE ESTE DREPT

Cartea Tit ne spune că harul ni s-a dat nouă ca putere asupra păcatului, pentru a ne da putere să trăim vieți cumpătate și sfinte. „Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat  şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie, aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor, Isus Hristos”(Tit 2:11-13).
De la Cincizecime a existat o minunată măsură din acest har în poporul lui Dumnezeu. Duhul Sfânt a trimis convingere de păcat peste toate națiunile, învățând credincioșii de fiecare rasă și limbă să părăsească păgânătatea și poftele lumești. Ceea ce a rezultat a fost un popor care trăiește cu cumpătare, cu neprihănire tânjind după venirea lui Isus.
Biblia spune în Zaharia 12:10 că Duhul Sfânt va fi turnat ca „duh de har și de cereri.” Cred că acest duh de har va întoarce poporul lui Dumnezeu în întregime de la duhul lumesc și va produce în ei un strigăt după curăția inimii.
Noi vom fi martori  ai predicării ce convinge, care expune păcatul, predicare ce aduce pocăința dincolo de tot ce s-a văzut în istorie. Toată nelegiuirea, toată lipsa de evlavie, nebunia va fi expusă și acei din casa lui Dumnezeu se vor simți constrânși să facă ceea ce este drept.
Am primit un telefon de la un frate drag în Domnul, lider al unei lucrări. El și alți lideri din misiunea aceasta s-au adunat să caute pe Domnul și nu după mult timp Duhul Sfânt a început să descopere păcatul din mijlocul lor. Câțiva din echipa misionară au fost scoși din slujire iar fratele mi-a spus, „Acum că Duhul Sfânt a coborât, este o presiune de a face ceea ce este drept.”
Expresia lui m-a lovit și nu am mai putut să scap de ea: o presiune de a face ceea ce este drept. Când Duhul Sfânt se coboară și expune păcatul, acei care erau căldicei sau care trăiesc în compromis sunt cercetați.
Preaiubiților, presiunea de a părăsi păcatul și de a face ceea ce este drept se va intensifica în biserica lui Dumnezeu din ultimele zile.