BRAȚELE LUI HRISTOS PLINE DE MILĂ

„Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii” (2 Corinteni 6:2, sublinierea mea).
Acest mesaj este menit tuturor celor care au căzut sau care au întors spatele Domnului. Potrivit apostolului Pavel, care a scris cuvintele de mai sus, „Astăzi este ziua milei și a harului.” Cu alte cuvinte, dacă intenționezi vreodată să crezi, acel timp este acum.
Această declarație a lui Pavel este atât o invitație cât și o avertizare. Avertizarea este după cum urmează: „Nu primiți harul lui Dumnezeu în zadar. Nu ignorați, neglijați sau dați la o parte oferta de milă a lui Dumnezeu. Răspundeți-i acum, pentru că vă este dată în dar.”
 Isus a avertizat că mulți credincioși se vor îndepărta și se răci: „din pricina înmulțirii fărădelegii, dragostea celor mai mulți se va răci” (Matei 24:12). Mesajul Lui este clar: mulți din cei care au fost înflăcărați pentru lucrurile lui Dumnezeu se vor îndepărta. Vor aluneca în răceală și unii se vor întoarce la vechile lor căi firești.
Toată lepădarea de credință pe care o vedem astăzi — întoarcerea de la credință la        necredință — vine într-un timp când te aștepți cel mai puțin. Mai degrabă, ai crede că oamenii se vor apropia și mai mult de Dumnezeu. Noi suntem la începutul acelor zile ale „durerii” la care Isus a făcut referire ( vezi Matei 12:8).  Și unele voci proeminente în lume sunt de acord că acestea sunt zile de răutate de nedescris, marcate de o lăcomie necontrolată, perversiuni sexuale nestăpânite. Mase de oameni se dedau la dependențe de tot felul, de la droguri la alcool la pornografie.
Te întreb: este acesta timpul să neglijezi ziua mântuirii? Cu siguranță că nu! Dacă tu cu adevărat ai iubit și ai urmat pe Isus dar acum ai devenit rece și indiferent, Duhul Sfânt îți vorbește ție. El te cheamă să te întorci în brațele pline de milă ale lui Hristos. Cu compasiune, te îndemn să asculți de ceea Duhul Sfânt îți spune.