CRESCÂND DIN PUTERE ÎN PUTERE

David ne dă următoarea instrucțiune: „celor ce se încred în Tine în fața fiilor oamenilor! Tu îi ascunzi la adăpostul Feței Tale – [în secretul prezenței Tale - KJV- n.tr]” ( Psalmul 31:19-20). Este timpul să ne retragem singuri cu Hristos în cămăruța noastră și să ne revărsăm inimile înaintea Lui.
Când mânia furtunii lovește, noi vom avea nevoie de propriul nostru izvor de putere. Când suntem în mijlocul furtunii, nici unul dintre noi nu vom putea rezista bazându-ne pe puterea altora. Nu vom putea să apelăm la partenerul nostru, pastorul nostru, prietenul nostru și chiar la un profet al lui Dumnezeu.
Vedem acest principiu ilustrat în pilda lui Isus despre fecioarele neînțelepte. Când fecioarele au încercat să împrumute ulei de la fecioarele înțelepte, li s-a spus: „Duceți-vă și cumpărați pentru voi înșivă. Noi nu avem destul atât pentru noi cât și pentru voi” (vezi Matei 25:9).
 Auziți ce spune Isus în această pildă? El dă un avertisment tuturor copiilor Săi: „Nimeni altcineva nu are destulă credință pentru a te purta pe tine. Tu trebuie să ai propria sursă de credință și încredere în Mine.”
Acest lucru este extrem de simplu: Ai nevoie de propria sursă de putere. Totuși nu poți obține aceasta doar prin simpla citire de cărți, sau ascultarea de predici și/sau casete cu învățătură. Nici nu poți să o capeți doar prin faptul că iei parte la închinarea cu adunarea sau că faci fapte bune. Această putere vine din faptul că tu petreci timp singur cu Domnul în prezența Sa.
Vorbesc acum fiecărui creștin: a venit timpul ca tu să te apropii de Isus. Ai nevoie de prezența Sa mai mult ca oricând!
Psalmistul vorbește despre cei care se înfățișează înaintea Domnului în Sion: „Ei merg din putere în putere” (Psalmul 84:7). Ne se spune: „Credinciosul care se roagă nu va cădea de oboseală în vremuri grele. El va crește din putere în putere deoarece se încrede în Dumnezeu.”