OAMENI RĂVĂȘIȚI - Gary Wilkerson

„Unde nu sunt boi, ieslea rămâne goală [curată- versiunea KJV, n.tr], dar puterea boilor aduce belșug de roade” (Proverbe 14:4).
Cartea Proverbe ne spune că poți avea un staul curat, dar nici boi nu vor fi în el.
Poți avea o „biserică ordonată ” unde totul este în ordine și este perfect structurată, dar noi vrem și boi în ea. Dacă ai fost vreodată prin preajma boilor știi că ei se balegă pe pământ și pufnesc din nas, sunt mirositori și lovesc cu picioarele — și este murdărie!
Vrei să mă însoțești în slujirea unei biserici răvășite? Vrei să mi te alături să îl rugăm pe Dumnezeu să ne trimită cei mai murdari oameni din oraș?
Unde îți pleacă gândul când mă refer la cei mai răvășiți oameni? Cumva se îndreaptă la dependenții de droguri de pe jos, prin vreo fundătură? Sau se îndreaptă cumva spre centrul comercial Chapel Hills Mall, din Akron Ohio, unde oamenii plătesc cu cardurile de credit gold și conduc Lexus? Deoarece cu toții sunt răvășiți. Când vorbesc despre oameni murdari vorbesc despre mine și vorbesc despre tine. Vorbesc despre dependenți de substanțe, de oameni fără adăpost, despre străin și despre oameni care nu sunt la fel ca noi — pur și simplu toți împreună. Și adevărul pur este că toți avem nevoie de Isus!
Amin? Noi pur și simplu avem nevoie de Isus. Avem nevoie de El în bisericile noastre. Avem nevoie de El în viețile noastre. Avem nevoie de El în familiile noastre. Avem nevoie de El în misiunile noastre. Avem nevoie ca El să ne dea putere să trăim practic evanghelia la care El ne-a chemat. Distribuția zilnică de mâncare (vezi Faptele Apostolilor 6:1-2) este făcută de oameni răvășiți care ajutau pe alți oameni răvășiți și care nu totdeauna ajutau în modul corect. Dar mulțumesc lui Dumnezeu că sunt câțiva susținători în biserică și zic, „Vrem să facem asta cum trebuie! Vrem să facem asta bine...pentru gloria Lui.”