EL ESTE VREDNIC DE LAUDA NOASTRĂ - Gary Wilkerson

Teologii folosesc un cuvânt straniu pentru a-l descrie pe Isus, zicând că El este “impecabil.” Să fii “pecabil” înseamnă să eșuezi, să păcătuiești, să fii de vină, să te chinui, să transmiți ideea că ceva din tine poate fi perturbat. Dar chiar în natura Lui umană, natura divină a lui Isus a preluat controlul asupra întregii naturi umane. Nu exista poftă în ochii Lui, nici mândrie nu era în inima Lui. Doar acest lucru în sine este glorios. Chiar și în natura Lui umană El a rămas suveran, una cu Dumnezeu ( vezi Matei 18:18, Coloseni 2:10).
Acum să luăm în considerare aceste atribute frumoase: El este perfect neprihănit (Ioan 8:46) și plin de dreptate (Ioan 8:16). El este atât drept cât și cel ce ne justifică (Romani 3:26). Cu alte cuvinte El găsește o cale de a-Și menține neprihănirea Lui în vreme ce El ne socotește neprihăniți de toate faptele noastre nedrepte.
El este veșnic, existând pentru totdeauna (1Timotei 1:17). El este vrednic de lauda noastră pentru veșnicie. Și El este dragoste (Ioan 13:34) — o dragoste de nepătruns! El este omnipotent — atotputernic, neducând lipsă de putere. Mâinile Lui nu sunt legate de diavol, nici de voința noastră liberă; El are putere asupra oricărei situații în orice moment. El este omniprezent — oriunde tot timpul. El este omniștient, cunoscând începutul de la sfârșit chiar înainte de sosirea sfârșitului.
Toate acestea sunt în contradictoriu cu o anumită învățătură mincinoasă, numită teologia deschisă. Această teologie susține că Dumnezeu face un lucru în istorie iar noi facem un alt lucru — că El reacționează la ceea ce facem noi și face ajustări. Nu, niciodată! Când Isus a fost răstignit, Dumnezeu nu observa în mod pasiv și zicea: „Oh, ar fi bine să fac ceva să răscumpăr acest lucru.” El a avut în mintea Lui un Miel de jertfă cu mult înaintea creației. El are toată autoritatea și El conduce cu judecată perfectă. În rezumat, El este frumos — dorința tuturor popoarelor!
Ai putea crede că ai înțeles câteva lucruri despre Isus, precum Cea De-a Doua Venire a Lui și teologia vremurilor de sfârșit. De fapt, ai putea să știi aceste lucruri la perfecție, de la pre-mileniu la post-tribulație, și asta e bine. Dar nu vei fi în stare niciodată să înțelegi cu desăvârșire frumusețea lui Isus — dreptatea Lui, dragostea Lui, neprihănirea Lui, suveranitatea Lui, natura Lui veșnică.