ISUS ESTE FRUMOS - Gary Wilkerson

„Isus este frumos.” Am o ezitare să folosesc această expresie deoarece este încărcată cu atât de puțină putere pentru a transmite realitatea măreață a slavei Sale. Și nu folosesc cuvântul „frumos” în felul în care îl folosim în mod obișnuit, însemnând, „Nu-i așa că ea este drăguță?” sau „Nu-i așa că este atrăgător?” Noi nu putem intra în adâncimile frumuseții lui Isus — cât de glorios, măreț, minunat, distinct și unic este El.
Totuși, se cade ca atributele Lui toate să fie repetate mereu și mereu. Isus este plin de bunătate și gingășie, este prețios. El este plin de măreție și splendoare. El este minunat, puternic, grandios, plin de tărie. El este ingenios, înțelept, nemaipomenit. Și El niciodată nu dă greș!
Isus niciodată nu are nici o alunecare, niciodată nu este slab și niciodată nu este doborât nici un moment. El ne ascultă totdeauna și mijlocește fără încetare pentru noi. El nu ia niciodată nici o pauză în lupta Lui cu Satan pentru noi, El nu încetează să ne iubească chiar și când noi dăm greș.
Biblia Îl descrie pe Isus în multe feluri în care nu ne va descrie pe noi niciodată. Isaia spune că nu a fost găsit nici un vicleșug în El, însemnând că El nu a avut motivații mincinoase. El nu a predicat pentru a atrage mulțimile sau vindecat pentru a impresiona oamenii. De asemenea spune că El a fost ispitit în toate felurile, adică El a fost supus fiecărui soi de luptă cu care tu și cu mine ne confruntăm. Însă El este atât frumos încât chiar și în acele ispite a fost fără păcat. De fapt, El a spus despre Tatăl, „Îmi face plăcere să fac voia Ta.”
Așadar, cum se descrie Isus pe Sine? El spune că este blând și umil în natură. Totuși felul cum El folosește acest cuvânt „umil” nu înseamnă că se înjosea. Înțelesul Lui este mult mai puternic, sugerând că El în mod voit s-a coborât din locul lui de drept în cer pentru a deveni trup de carne. El a pus deoparte domnia Lui din înalt pentru a lua o formă dependentă de divinitate, în așa fel încât, în calitate de om El s-a bizuit pe Tatăl Său pentru a-I da putere să facă toate activitățile Lui divine pe pământ. Asta da umilință reală! Cine renunță la puterea pe care a  avut-o odată? Și nimeni nu are genul de putere pe care Isus l-a avut. Ceea ce El a făcut este frumos!