MAI MERGI LA ÎNTÂLNIREA DE RUGĂCIUNE? - Carter Conlon

„La începutul anului, pe vremea când porneau regii la război, David l-a trimis pe Ioab, împreună cu slujitorii săi şi cu întreaga oştire a lui Israel, la război. Ei i-au nimicit pe amoniţi şi au asediat Raba. David însă rămăsese la Ierusalim” (2 Samuel 11: 1).
Aici a început desființarea odinii divine: David a început să trimită pe alții în luptă în vreme ce el stătea acasă. Era ca și cum el s-ar fi gândit că el a luptat destul; a câștigat destule victorii. Poate el doar voia să se oprească și să miroase trandafirii un timp.
Cu siguranță mă pot pune în situația lui David și ceea ce simțea el. Am avut momente în viața mea când m-am întrebat: „Doamne, cât timp va trebui să mai port această povară? Am luptat așa de mult timp până acum. Nu pot și eu pur și simplu să mă bucur de viață pentru o vreme?”
Aceasta este o luptă comună printre oamenii lui Dumnezeu, mai ales aici în America. Nu mă pot opri să mă gândesc la cât de mult am lăsat goale întâlnirile de rugăciune și lucrarea personală a lui Dumnezeu — sfințenia personală, evanghelizarea personală. Ne-am dat cei zece sau douăzeci de dolari pe lună pentru a sprijini acele puține familii de misionari pe care le-am trimis, și aceasta a devenit contribuția noastră la lucrarea lui Dumnezeu. Între timp, noi înșine am încetat să mergem la întâlnirea de rugăciune. Am ales o cale mai ușoară, zicând: „Doamne, Tu ne-ai binecuvântat și ai câștigat bătălii minunate pentru noi. Numele Tău încă mai este onorat; niște voci încă mai vorbesc pentru Tine, așadar, eu cred că o să stau acasă. Doar o să mă odihnesc un pic pentru că am muncit din greu azi toată ziua. De ce am eu nevoie să mă duc și să mă rog?” Noi presupunem că cineva altundeva va duce bătălia mai departe. Însă, odată ce noi am părăsit întâlnirea de rugăciune, declinul nostru a început.
Biblia merge mai departe și ne spune ce s-a întâmplat după ce David a ales să rămână acasă în loc să plece la luptă.  „Într-o seară, regele s-a sculat din patul său şi se plimba pe acoperişul palatului. Și de pe acoperiș (sau astăzi aș putea spune: „Și de pe Internet”) a zărit o femeie foarte frumoasă care se îmbăia” (2 Samuel 11:2).
David a sfârșit prin a ceda poftei și indulgenței dorințelor proprii — doar o altă imagine a ceea ce se întâmplă azi.
Carter Conlon  s-a alăturat echipei de conducere a bisericii Times Square în 1994 la invitația pastorului fondator David Wilkerson, și a fost numit pastor senior în 2001.