PUTEREA EXTRAORDINARĂ A NUMELUI LUI ISUS - Nicky Cruz

Isus călătorea cu barca împreună cu ucenicii Săi (Marcu 5:1-8), când El i-a adus de partea cealaltă a mării Galileei în regiunea gadarenilor, un ținut locuit de Neamuri. Când Isus a coborât din barcă, un om posedat de demoni a alergat spre El și a căzut în genunchi. Demonii au început să strige la Isus: „Ce vrei cu mine Isus, Fiul Dumnezeului Celui Preaînalt!” Și demonii L-au implorat să aibă milă de ei.
Isus l-a întrebat pe acel om: „Care este numele tău?” Dar răspunsul a venit din nou de la demonii dinlăuntrul lui: „Numele meu este Legiune, pentru că suntem mulți.”
O turmă de porci se hrăneau în apropiere și demonii au rugat pe Isus să le permită să intre în acele animale. Demonii știau că ei nu aveau nici o putere și nici o autoritate în prezența gloriei lui Dumnezeu. Lui Satan îi place să tachineze și să ridiculizeze pe oamenii slabi, dar când Isus apare, diavolul imediat se transformă în ratatul patetic și slab care este cu adevărat.
Acesta este un alt aspect al vieții care nu s-a schimbat. Doar că azi, Satan este nevoit să se facă mic într-un colț și să se ascundă nu doar la vederea lui Isus dar și la vederea oricărui urmaș al lui Isus. Numele lui Isus pe buzele unui credincios are nemaipomenită putere!
Dându-le permisiunea de a intra în trupurile porcilor neplăcuți a fost o ironie potrivită, și Isus i-a lăsat să intre în turmă. Deodată porcii au plonjat de pe o stâncă din apropiere unde și-au găsit moartea. Pentru mine, aceasta a fost întotdeauna prefigurarea perfectă a ceea ce Satan și demonii lui așteaptă să vadă în Ziua Judecății.

Nicky Cruz, un evanghelist și autor prolific cunoscut la nivel internațional, s-a întors la Hristos Isus de la o viață de violență și crimă după ce s-a întâlnit cu David Wilkerson în orașul New York în anul 1958. Istoria convertirii lui dramatice a fost povestită pentru prima dată în cartea Crucea și Pumnalul de David Wilkerson și mai apoi în propria lui carte bestseller Fugi, băiete, fugi.