FOC MISTUITOR - Jim Cymbala

Isus nu a botezat pe nimeni cu apă. De ce? Pentru că botezul pe care El urma să îl dea era botezul cu Duhul Sfânt și cu foc (vezi Luca 3:16). Să nu luați acele cuvinte ca fiind o indicație că ar fi două botezuri, unul al Duhului și altul al focului. În schimb, Luca folosea o imagine — focul ca simbol al Duhului — pentru a descrie un  botez. Isus botează în focul mistuitor al Duhului Sfânt.
Dacă aprinzi un chibrit și dai foc unei bucăți de lemn, focul va pătrunde lemnul. Aceasta face Duhul Sfânt în viețile noastre. El trecere dincolo de aparențele de suprafață la rădăcina ființei noastre. Duhul nu pune plasturi pe nimic — El pătrunde in miezul problemelor noastre pentru a oferi ajutor. În același fel, predicarea ce are ungerea Duhului este o predicare înflăcărată. Aceasta nu înseamnă să dai în cap oamenilor sau să îi condamni; mai degrabă, înseamnă lucrarea care pătrunde inima, dezvăluie păcatul și arată în mod viu nevoia după Isus Hristos. Fără focul Duhului Sfânt, predicarea poate coborî la nivelul unui simplu spectacol de divertisment sau etalare a oratoriei.
Când Petru a predicat prima predică din era creștină, acele cuvinte lipsite de elocvență dar pline de înflăcărare au produs o convingere profundă și o reacție de „Ce să facem?” (Faptele Apostolilor 2:37). Predarea de materiale auxiliare pentru a ajuta predicatorii să comunice sunt de folos, dar fără focul Duhului, inimile nu vor fi niciodată aduse la umilință și frânte înaintea Domnului.
În Ieremia, Dumnezeu adresează întrebarea: „Nu este Cuvântul Meu ca un foc? (Ieremia 23:29, subliniere adăugată). Cuvântul predicat cu focul Duhului taie prin harababură și se ocupă de  condiția tulburată a inimii noastre. Mulți oameni probabil au puțin interes în trăirea cuvântului de foc al lui Dumnezeu, ei preferă slujbe pline de amuzament și predici care nu sunt provocatoare. Dar focul Duhului trece direct la subiect și se ocupă cu obstacolele ce ne țin departe de binecuvântările lui Dumnezeu.

Jim Cymbala a fondat Biserica Brooklyn Tabernacle cu mai puțin de douăzeci  de membri într-o clădire mică aflată în ruine dintr-o zonă dificilă a orașului. Născut în Brooklyn, el este prieten de multă vreme atât al lui David cât și al lui Gary Wilkeson.