ESTE DUMNEZEU MÂNIOS PE TINE?

„Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte.” Suferiţi pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca şi cu nişte fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepseşte tatăl?” (Evrei 12:6-7).
Niciodată nu ești iubit mai mult decât atunci când ești disciplinat sau corectat de către Domnul. De fapt, întregul proces de disciplinare este legat în întregime de dorința lui Dumnezeu pentru tine. Totul are menirea de a te scufunda în cunoașterea și slava Lui Însuși. Și adu-ți aminte, Dumnezeu nu pedepsește pe copiii Săi cu mânie.
Totuși, nu vă înșelați. Biblia numește aceste momente de disciplină dureroase. În nici un caz nu sunt pline de bucurie. „ Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie” (Evrei 12:11). Cu toate acestea, ne spune, „dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii” (același verset).
De-a lungul anilor, a trebuit să sting multe din săgețile și minciunile lui Satan, însă azi proclam cu o mare îndrăzneală, „Dumnezeu nu este mânios pe mine. Și, dragă urmaș al lui Isus, El nu este mânios pe tine. De aceea, stinge orice îți spune diavolul pentru a încerca să te convingă să crezi contrariul!”
Aceasta este victoria crucii: Pacea cu Dumnezeu și însăși pacea lui Dumnezeu