PREZENȚA LUI INTR-O LUME ÎNTUNECATĂ - Gary Wilkerson

„ Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele” (2 Timotei 3:1).
Pavel nu ne spune acesta pentru a ne speria. El atribuie aceasta descriere pe seama păcatului din inima omului:
„Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfați, iubitori de plăceri mai mult decât iubitori de Dumnezeu, având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia” (2 Timotei 3:2-5).
Aceasta este o listă destul de lungă de păcate. Totuși Pavel nu se adresează doar lumii,  ci și nouă creștinilor: „având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea”.
Când el spune că oamenii vor fi iubitori de sine, el descrie cu mare acuratețe situația din multe biserici de astăzi. În timp ce răul este în creștere, aceste biserici își intensifică goana lor după promovarea de sine, câștig și confort. Dumnezeu niciodată nu ne spune să evităm pe cei nemântuiți, ei sunt misiunea noastră cea dintâi. Deci când Pavel ne spune „ depărtați-vă de oamenii aceștia”, el se referă la creștinii care neagă autoritatea lui Dumnezeu în viața lor. De fapt, el afirmă aceasta, spunând „ În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecați pe cei dinăuntru? Cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Dați afară dar din mijlocul vostru pe răul acela” (1 Corinteni5:12-13).
Ca popor al lui Dumnezeu, ce chemare la pocăință am putea auzi mai clară decât aceasta?
Satan va continua să verse moarte. Și numai un singur lucru se poate împotrivi iadului său pe pământ: o biserică ce e în stare să stea drept în picioare și să spună Cuvântul lui Dumnezeu cu curaj și integritate. Fără o prezență sfântă în această lume întunecoasă, oamenii nu vor cunoaște niciodată o alternativă.