LUMINA ÎNDURĂRII SALE

„ Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului”(2 Corinteni 3:18)
Dacă Isus Hristos este Domnul tău, El a poruncit ca lumina îndurării Sale să strălucească în sufletul tău.
Această glorie a lui Hristos — această gingașă îndurare care luminează în inimile noastre în vreme ce ne rugăm și cercetăm Cuvântul Său — ne schimbă, „din slavă în slavă”, în asemănarea lui Hristos. Și descoperirea dragostei, compasiunii și grijii pe care o primim de la El strălucește din noi spre alții.
Această revelație crește în fiecare zi înlăuntru nostru „prin Duhul Domnului”. Cu adevărat, este Duhul Domnului care ne călăuzește înspre gloria lui Hristos. Acest Duh luminează în noi și ne schimbă prin fiecare circumstanță. În cele din urmă, El ne arată cum să luminăm îndurarea Lui plină de preocupare față de alții care sunt în nevoie.
Te întreb: Circumstanțele tale prezențe ce îți fac ție și în tine? Este o anume dulceață a lui Hristos care luminează din tine? Îi ceri Duhului Sfânt să îți dea ochi să vezi durerile și nevoile altora? Aceasta este schimbarea care Pavel spune că are loc în noi prin Duhul lui Dumnezeu.
Numai cei care se odihnesc în voia desăvârșită a lui Dumnezeu pot avea încredere că „toate lucrurile lucrează împreună spre bine” în cele mai rele circumstanțe. Deci, drag sfânt, ridică-ți capul și mărturisește ție însuți, în fața cerului și în fața circumstanțelor tale: „Eu trăiesc în voia perfectă a lui Dumnezeu, fie ce-o fi.”