LUCREAZĂ ÎMPREUNĂ SPRE BINE

Pavel scrie: „Suntem încolțiți în toate chipurile......în grea cumpănă......prigoniți.....trântiți jos, dar nu omorâți”(2 Corinteni 4:8-9).
„Încolțiți în toate chipurile” — Poți să te regăsești în această afirmație? Poate te confrunți cu dureri fizice, suferințe în căsnicie, probleme financiare, îngrijorări pentru copii. Viața poate fi cu totul copleșitoare uneori.
Realitatea este că, uneori se poate să fii în voia perfectă a lui Dumnezeu și cu toate astea să fii trântit jos. Putem umbla în chiar centrul voii Sale și totuși să fii în grea cumpănă, încolțit de necazuri și prigonit.
Unii creștini sunt înconjurați de necazuri din toate părțile de așa mult timp încât ei cred: „Aceasta nu poate fi de la Dumnezeu. Este prea mult de îndurat. Suferința mea continuă de așa mult timp și mă simt absolut abandonat. Domnul trebuie că mă pedepsește pentru păcate din trecut. Nu este nici o altă explicație.”
Pavel așterne în fața noastră un adevăr minunat de care el s-a ținut strâns și care l-a ținut să nu deznădăjduiască:
„Chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru dinăuntru se înnoiește din zi în zi” (2 Corinteni 4:16)
Ascultă adevărul pe care Pavel ni-l declară:
„ Da, toate aceste multe necazuri și încercări au epuizat acest trup din afară. Carnea mea   într-adevăr încetinește. Dar, în același timp, ceva minunat se întâmplă în sufletul meu. Toate acestea lucrează împreună spre bine în mine, și eu cresc în cunoștința Domnului și a căilor Lui.”
Pavel știa că trăia în voia perfectă a lui Dumnezeu. El a ajuns la cunoștința că toate încercările sale nu se întâmplau din cauză că era sub mânia lui Dumnezeu. Dimpotrivă, Pavel știa mai mult ca niciodată cât de mult era el iubit Domnul.
Pe scurt, Pavel făcuse pace cu circumstanțele sale și învăța răbdarea: „Căci aveți nevoie de răbdare, ca, după ce ați împlinit voia lui Dumnezeu, să puteți căpăta ce v-a fost făgăduit”(Evrei 10:36).