UNDE LOCUIESTE DUMNEZEU?

Dupa ce Isus a fost inaltat la ceruri, apostolul Ioan a primit o vedenie extraordinara plina de slava. El a spus: “n-am vazut nici un Templu; pentru ca Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, ca şi Mielul, sunt Templul ei… si faclia ei este Mielul” (Apocalipsa 21:22-23). Cu alte cuvinte, singurul templu din ceruri este Isus insusi.

Acum, daca templul lui Dumnezeu este in slava, stand la dreapta Sa, unde locuieste Domnul pe pamant? Asa cum Dumnezeu insusi spune: “Ce casa imi veti zidi voi Mie, sau care va fi locul Meu de odihna?" Stim ca in nici o cladire nu-L putem cuprinde pe Dumnezeu. El nu locuieste in Catedrala Sf. Petru de la Vatican, nici in Catedrala Sf. Patrick's din orasul New York. Si in nici una din marile catedrale europene. Nu, ci asa cum Pavel a spus clar pe Dealul lui Marte in Atena (n.tr: Dealul lui Marte, sau Areopagusul, situat pe partea vestica intrarii la Acropole, a devenit pivotul crestinitatii atunci cand apostolul Pavel a predicat pocainta), "Dumnezeu, care a facut lumea si tot ce este in ea, este Domnul cerului si al pamantului, si nu locuieste in temple facute de maini” (Faptele apostolilor 17:24). Mai simplu spus, daca noi cautam locuinta lui Dumnezeu in niste cladiri, n-o sa o putem gasi.

Domnul a gasit locuinta Sa - El locuieste si odihneste in trupurile umane pe care El le-a creat. Paul exprima clar unde este, cine este templul lui Dumnezeu: ”Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?” (1 Corinteni 3:16).

Odata ce noi ne punem increderea in Isus, noi devenim un templu, insasi locuinta lui Dumnezeu. Acest lucru a fost demonstrat cel mai vizibil in Camera de Sus. Duhul Sfant s-a revarsat peste ucenici acolo, umplandu-i cu El. El a revendicat trupurile lor sfintite ca temple ale lui Dumnezeu, unde Tatal se coboara si locuieste. Duhul avea sa le dea biruinta asupra carnii lor pacatoase, el avea sa le dea putere pentru a trai biruitori. Trupurile lor au devenit templul lui Dumnezeu, o locuinta pe care nu mana omului a zidit-o.

Isus a spus: "Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el, si vom locui impreuna cu el” (Ioan 14:23). Si locuinta aceasta este locul unde sta El.

Pavel spune: “Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu” (1 Corinteni 6:20). Cu alte cuvinte, voi apartineti lui Dumnezeu si El vrea ca voi sa fiti locul Sau de odihna, locuinta Sa. Acum, deschideti-va dar inima spre acest adevar si dati-I glorie primindu-l.