PUNEREA OMULUI LA INCERCARE

“Dumnezeu l-a parasit ca sa-l incerce” (2 Cronici 32:31).

Asa am devenit de preocupati sa-L punem pe Dumnezeu la incercare, ca nu ne-am pregatit inima pentru testele mari de viata, momentele acelea cand Dumnezeu il incearca pe om. Ar fi oare posibil ca marea incercare prin care treci acum, povara pe care o duci acum, sa fie de fapt Dumnezeu care te incearca?

“Dumnezeu a pus la incercare pe Avraam, si i-a zis... "Ia pe fiul tau... si adu-l ardere de tot.." (Geneza 22:1–2). Dumnezeu a pus la incercare un popor intreg pentru a descoperi ce aveau ei cu adevarat in inima. “Adu-ţi aminte de tot drumul pe care te-a calauzit Domnul, Dumnezeul tau, in timpul acestor patruzeci de ani in pustie, ca sa te smereasca si sa te incerce, ca sa-ţi cunoasca pornirile inimii si sa vada daca ai sa pazesti sau nu poruncile Lui” (Deuteronom 8:2).

Observam un lucru uimitor in 2 Cronici 32:31: Dumnezeu l-a lasat, pentru o vreme, pe un mare rege, spre a-l testa: “Dumnezeu l-a parasit ca sa-l incerce, pentru ca sa cunoasca tot ce era in inima lui. (2 Chronicles 32:31).

Adesea, chiar in timp ce este plin de ravna in lucrarea lui Dumnezeu, lucratorul Domnului se gaseste – pasamite – parasit, incercat pana la limita, si lasat de unul singur in lupta cu fortele iadului. Fiecare om pe care Dumnezeu l-a binecuvantat vreodata a fost pus la incercare in acelasi fel.

Te afli tu insuti in imprejurari grele? Te simti parasit si singur? Duci tu o lupta zadarnica, cu un dusman imprevizibil? Acestea sunt semne ce indica punerea ta la incercare.

Sigur ca izbanda este cea pe care o dorim intotdeauna, dar daca dai gres, adu-ti aminte: Dumnezeu este interesat de acel lucru care ramane in inima ta, atitudinea ta dupa ce ai câstigat sau pierdut batalia in care ai fost singur. In ciuda esecului, sa fi inca devotat Lui – aceasta este dorinta sa.

Isus a promis sa nu ne paraseasca, sa nu ne abandoneze niciodata, dar referintele din Scriptura dezvaluie ca exista momente când Tatal Isi retrage prezenta Sa spre a ne pune la incercare. Chiar si Hristos a experimentat acel moment de singuratate la cruce. In clipe ca acestea, Mântuitorul nostru binecuvantat este atat de miscat de neputintele noastre - si ne sopteste, ”ma rog pentru pe voi, ca sa nu vi se piarda credinta”.

Isus ne spune sa ne luam crucea si sa il urmam (vezi Matei 16:24). Ce este cu crucea aceasta? Reprezinta carnea, partea carnala, cu fragilitatea si slabiciunea ei. Ia-o, mergi in credinta, si taria Lui va fi facuta desavarsita in tine. Este crucea eului si pacatului tau prea grea? Atunci, prietenul meu, prietena mea, ia-ti crucea si urmeaza-L! El intelege si este acolo, langa tine, sa te ajute sa duci povara grea!