CHRISTOS A CASTIGAT LUPTA PENTRU TINE

In lunile recente, am citit multe scrisori triste, de la credinciosi care sunt inca inlantuiti, legati de obiceiuri pacatoase. Multimi de crestini care se lupta, scriu: "nu pot sa ma abtin de la jocurile de noroc.. sunt apucat de patima alcoolului.. sunt bagat intr-o legatura amoroasa si nu sunt in stare sa o rup.. sunt subjugat de pornografie".. Scrisoare dupa scrisoare, acesti oameni imi spun acelasi lucru: "IL iubesc pe Isus si L-am implorat pe Dumnezeu sa ma elibereze. M-am rugat, am plans, am cautat un sfat din Dumnezeu. Dar pur si simplu nu reusesc sa ma eliberez, sa scap. Ce sa fac?"

Am petrecut mult timp cu Domnul ca sa stiu cum sa raspund cu intelepciune acestor credinciosi. M-am rugat: "Doamne, tu cunosti viata, situatia copiilor tai. Multi sunt sfintii tai devotati, umpluti cu Duhul, si totusi, n-au biruinta ta. Nu sunt liberi. Ce se intampla?"
La un moment dat, am studiat pasajele biblice continand promisiunile lui Dumnezeu catre poporul Sau. Mi s-a amintit ca Domnul a promis sa nu ne lase sa cadem, sa ne prezinte fara gresala, fara pata, sa ne gaseasca neprihaniti prin credinta, sa ne sfinteasca prin credinta, sa ne pastreze sfanti prin credinta. El promite ca omul nostru vechi este rastignit prin credinta, si ca suntem stramutati in imparatia Lui prin credinta.

Acel lucru comun la toate aceste promisiuni este expresia urmatoare: "Prin credinta." Intr-adevar, toate aceste lucruri sunt probleme de credinta, dupa cum spune Cuvantul lui Dumnezeu”. Asa ca am ajuns la singura concluzie clara in legatura cu problemele care se confrunta acesti crestini: “undeva la radacina robiei, dependentei lor, este necredinta. Totul se rezuma pur si simplu la lipsa de credinta”.

Te lupti tu sa ai biruinta prin propriile tale puteri? Te lupti tu sa birui in firea ta cea veche? Pavel sublinieaza: "Insa, celui ce lucrează, plata cuvenita lui i se socoteşte nu ca un har, ci ca ceva datorat; pe cand, celui ce nu lucreaza, ci crede in Cel ce socoteste pe pacatos neprihanit, credinta pe care o are el, ii este socotita ca neprihanire” (Romani 4:4-5).

Biruinta ta trebuie sa vina nu prin tanguiala, nu prin straduinta, prin lupta, ci prin credinta ca Isus Christos a castigat lupta pentru tine.

“Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! ” (Evrei 11:6). Intr-adevar, Pavel spune ca este este o singura conditie legata de promisiunea lui Dumnezeu: “(Ca) sa ramaneti si mai departe intemeiati si neclintiti in credinta, fara sa va abateti de la nadejdea Evangheliei, pe care ati auzit-o, care a fost propovaduita oricarei fapturi de sub cer” (Coloseni 1:23).

Christos a dat, a predat totul Tatalui Sau, ca un Fiu complet ascultator. Si noi sa facem asemenea. Sa fim complet dependenti de Tatal, intocmai cum a fost Christos.