RÂURI DE APĂ VIE - Jim Cymbala

În Vechiul Testament, unde nu era apă, nu era viață. Oamenii mureau din cauza secetei. În același fel, dacă apa vie a Duhului nu curge în duhul nostru, noi și bisericile noastre vom avea doar absența vieții spirituale și puțină vitalitate. Exact ca în deșertul Mojave, fără apă este egal cu fără viață, fără creștere, fără roade. Putem merge regulat la biserică și putem avea doctrina perfectă, dar fără viața Duhului Sfânt să dea apă, noi ne vom ofili și muri.
Isus a vorbit deschis despre însușirile dătătoare de viață a Duhului. „ În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea.  Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.” (Ioan 7:37-38). Prin „râuri de apă vie” Isus se referea la Duhul pe care credincioșii urmau să-L primească.
Când Duhul lui Dumnezeu vine, avem viață nouă. Fără Duhul lui Dumnezeu, suntem lăsați să ne chinuim cu eforturile noastre personale, care sunt pline cu tendințe păcătoase și slăbiciuni morale. Dar, când Duhul vine noi avem bucurie, speranță, putere. Observați că Isus nu se referă la o picătură de apă ci la „ râuri de apă vie”. Precum un râu, Duhul curge — o putere plină de tărie care vine în noi și apoi curge în afară ca să fim o binecuvântare pentru alții.
Dumnezeu folosește apa ca simbol al Duhului Sfânt într-un fel puțin diferit când El spune: „Voi fi ca roua pentru Israel; el va înflori ca crinul” (Osea 14:5). Cu toții am privit felul cum iarba și florile strălucesc acoperite de bobite mici de apă răcoritoare. Folosind această metaforă, Dumnezeu ne spune că El va fi precum roua, care se lasă tăcut în noapte și îmbracă pământul până dimineața. Roua nu se poate forma în condiții de temperatură înaltă sau când vântul este puternic. Tot așa, nu putem fi reîmprospătați de Dumnezeu când suntem prea ocupați alergând încoace și-ncolo.

Jim Cymbala a fondat biserica Brooklyn Tabernacle cu mai puțin de douăzeci de membri într-o clădire aflată în paragină dintr-o zonă foarte dificilă a orașului. Născut în cartierul Brooklyn, el este un bun prieten de multă vreme atât cu David și cu Gary Wilkerson.