ÎNCREDE-TE ÎN DRAGOSTEA ȘI MILA SA

Dacă vrei ca pacea lui Dumnezeu să domnească în viața ta, trebuie să renunți la câteva lucruri:
  • Încetează a încerca să descifrezi cum va rezolva Dumnezeu lucrurile.
  • Încetează a te îngrijora și agita (Filipeni 4:6: Nu vă îngrijorați de nimic).
  • Încetează să îi spui lui Dumnezeu ce este bun pentru tine.
  • Încetează să gândești că ești un ratat și nu poți să fii pe plac lui Dumnezeu.
Una din cele mai eficiente capcane ale lui Satan pentru a fura pacea creștinilor este să-i convingă că trebuie să se chinuie mai mult în firea lor pământească pentru a-i face pe plac lui Dumnezeu.  El îmi aruncă asta în față tot timpul! 
Uneori când am nevoie de un loc liniștit să mă rog, plec cu mașina printre dealuri. Am fost pe acolo nu de mult, aruncându-mi privirea peste câmpii verzi și păduri și bucurându-mă de prezența Domnului. Pe neașteptate, m-a lovit gândul că eu nu fac nimic pentru Domnul.
„Doamne,” am strigat, „Eu nu realizez mult pentru împărăția Ta. Tot ceea ce fac este să mă rog, să primesc mesaje pentru predici, și să mă duc la biserică și să predic. Întreaga lume se îndreaptă spre iad iar eu nu fac nimic pentru Tine.”
Te-au lovit vreodată astfel de gânduri? Tu faci tot ce știi ca să fii pe plac Domnului, însă tot nu te simți sfânt. Eu știu că nu m-am simțit. De fapt, foarte rar mă simt sfânt.... chiar și în cele mai bune momente ale mele. Chiar și când predic sub ungerea Duhului Sfânt.
Ai putea întreba: „Tu, Frate Dave? Uneori nu simți că faci multe pentru Dumnezeu?” Da! Diavolul vine și ne face să ne simțim nevrednici, neîmpliniți, și ne pierdem pacea prin faptul că cedăm în fața acestor sentimente îngrozitoare.
Ascultă la rugăciunea lui Pavel pentru noi: „ Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde” (Romani 15:13).
Încrede-te în bunătatea Lui. Crede în dragostea și mila Lui. Și nu-L acuza că e mânios sau supărat pe tine sau că nu vorbește cu tine. Lasă ca pacea Lui să locuiască în inima ta și peste întreaga ta viață.