FLIRTAREA CU PĂCATUL

Cei răi au fost mereu lipsiți de adevăr — disprețuindu-l, călcându-l în picioare, batjocorindu-l cu dispreț. Am văzut un exemplu în acest sens în ziarul New York Post, când un scriitor declara cu mare încredere: „Știința a înlocuit acum credința.”
O mare îngrijorare a lui Pavel a fost pentru cei care au cunoscut calea adevărului, mărturisind credința lor în Hristos, și totuși flirtau cu păcatul. „Căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu... Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase”      (Romani 1: 25-26).
Alții, ținuți în robie de plăcerile lor desfrânate, s-au îndreptat spre învățători falși în încercarea de a găsi pace. Aceștia au sfârșit prin a accepta ”erezii nimicitoare....  mulţi îi vor urma în destrăbălările lor. Şi, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău” (2 Petru 2:1-2).
Toate mesajele lui Pavel ce tratează tema apostaziei și a lui Antihrist erau îndreptate spre acest fel de creștini carnali. Nu erau îndreptate spre oamenii idolatri ai Romei, nici la păgânii din Grecia, sau triburile păgâne din locuri necunoscute. Nu, Pavel intenționa ca mesajele lui să fie citite în biserici, în fața credincioșilor!
 Vedeți, Pavel chema poporul lui Dumnezeu de pretutindeni să iubească adevărul — să îl caute, să îl studieze, să îl asculte. El a scris, în esență, „ Fie ca adevărul să vă fie călăuza voastră! Cereți Duhului Sfânt să vă dea ochi ca să îl vedeți, urechi să îl ascultați și o inimă să îl iubească. În caz contrar, te vei deschide față de înșelare și vei ajunge să crezi o minciună. Satan va fi în stare să te instruiască în cultul lui Antihrist!”
Biblia spune că în zilele chiar dinaintea revenirii lui Isus, Satan va încerca să înșele chiar și pe cei aleși, dacă ar fi posibil. Nu contează cât de mult timp creștinul a umblat cu Isus, el se va confrunta cu ispite pe care nu le-a avut niciodată în viața lui. Chiar și cel mai puternic credincios va fi ispitit să se îndoiască de credincioșia lui Dumnezeu și să nu aibă încredere în Cuvântul Lui Sfânt.
”Căci se vor scula hristoşi mincinoși şi proroci mincinoși, vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi” (Matei 24:24)