SIMBOLURI PENTRU DUHUL SFÂNT - Jim Cymbala

Biblia ne prezintă câteva simboluri pentru Duhul Sfânt. Unul dintre acestea este vânt, care în limba greacă originală din Noul Testament este același cuvânt ca pentru respirație. Vântul ne ajută să vedem mișcarea invizibilă și misterioasă a Duhului (vezi Ioan 3:8)
Un porumbel a fost simbolul Duhului Sfânt în timpul botezului lui Isus. „Şi îndată, când ieșea Isus din apă, el a văzut cerurile deschise şi Duhul pogorându-Se peste El ca un porumbel” (Marcu 1:10) Duhul Sfânt este atotputernic totuși, în mod straniu gentil și sensibil în felul Lui de relaționare cu noi. Putem să Îl întristăm cât se poate de ușor.
Uleiul este un simbol deseori folosit pentru Duhul Sfânt în Vechiul Testament. Ungerea Duhului Sfânt este asemănată cu uleiul care era turnat pe aproape toate obiectele din Cortul Întâlnirii. Când a fost construit ca loc de închinare, nu numai obiectele Templului erau unse cu ulei, ci și preoții. Mai târziu, liderii bisericii primare au fost învățați să se roage pentru bolnavi și să ungă credinciosul suferind cu ulei ca simbol al Duhului Sfânt (Iacov 5:14).
Focul este unul din simbolurile mele favorite pentru Duhul Sfânt. Este folosit pentru a reprezenta puterea și prezența lui Dumnezeu. Când Ioan Botezătorul a venit pe scenă înainte ca Isus să se manifeste, el a zis: „eu vă botez cu apă; dar vine Acela care este mai puternic decât mine.... El vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu foc” (Luca 3:16, subliniere adăugată).

Jim Cymbala a fondat Biserica Brooklyn Tabernacle cu mai puțin de douăzeci  de membri într-o clădire mică aflată în ruine dintr-o zonă dificilă a orașului. Născut în Brooklyn, el este prieten de multă vreme atât al lui David cât și al lui Gary Wilkeson.