HARUL LUI DUMNEZEU PENTRU A DA PUTERE - Gary Wilkerson

„În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său pe care l-a răspândit din belşug peste noi” (Efeseni 1: 7-8)
Noi cei din biserică nici măcar nu am început să cercetăm harul câtuși de puțin. Doar luăm înghițituri micuțe din cupa harului din când în când în umblarea noastră cu Dumnezeu înainte de a ne baza pe propriile abilități.
Când Isus ne spune că trebuie să ne naștem din nou, să avem credință, să ne rugăm, să căutăm fața Lui, să ne iubim aproapele, fiecare poruncă a Lui este Da și amin. Ni se cere să facem ce El ne cheamă să facem, nu să triem zonele noastre de ascultare.
Unele biserici preferă anumite arii de ascultare spre deosebire de altele. Ele pun accentul pe evanghelizare, justiție socială, activism politic, slujirea săracilor, sau rugăciune. Dar nici o biserică nu este plăcută lui Dumnezeu când funcționează doar la capacitate parțială decât la maximum de forțe. Orice persoană sau biserică care nu ascultă de poruncile lui Dumnezeu trăiește în neascultare. El pur și simplu nu ne va permite să ignorăm anumite porunci ale Lui.
Cu toate acestea, ascultare perfectă nu este posibilă; nu se află în sfera abilităților noastre. Motivul pentru care alegem anumite arii de ascultare este din cauză că sunt mai ușor de îndeplinit decât altele.
A avea o viață de bucurie și victorie nu depinde de faptul că avem succes sau eșuăm în ascultarea de poruncile lui Dumnezeu; ci depinde cu totul de felul cum abordăm ascultarea de poruncile Lui.  Pe când eram tânăr, unul din liderii mei de tineret îmi spunea: „ Tu poți să te schimbi astfel încât ispitele nu vor mai reveni. Tu ai abilitarea de a te smulge din orice.” Chiar așa? Nu durează mult să vezi cât de zadarnică este aceasta.
Noi nu putem face schimbări în noi înșine. Trebuie să permitem harului lui Dumnezeu să ne dea putere și să aducă transformare — în noi înșine și în lumea noastră.