DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU NE ESTE EXPRIMATĂ NUMAI PRIN ISUS CRISTOS

Potrivit lui Ioan, toată dragostea lui Dumnezeu locuieşte în Isus. El scrie: "Şi noi toţi am primit din plinătatea Lui…" (Ioan 1:16). Cum am primit noi dragostea Tatălui? Noi am obţinut-o fiind în Cristos.

Dar s-ar putea să te întrebi de ce este atât de important de a şti că dragostea lui Dumnezeu este exprimată pentru noi prin Cristos? Cum afectează acest lucru viaţa noastră de zi cu zi? Cum afectează dragostea lui Dumnezeu vieţile noastre? Trebuie să privim la Cristos ca şi la exemplul nostru. Isus deja ne-a spus că Tatăl ne iubeşte în acelaşi fel în care L-a iubit pe Tatăl. Deci, ce impact a avut dragostea Tatălui asupra lui Isus?

"Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El şi-a dat viaţa pentru noi…" (1 Ioan 3:16). Iată rodul dragostei lui Dumnezeu în Isus: El S-a dat pe Sine Însuşi ca şi jertfă pentru alţii. A doua jumătate a acestui verset ne spune care este scopul dragostei lui Dumnezeu în vieţile noastre. Citim aici: "…şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi." Dragostea lui Dumnezeu ne îndeamnă de a ne aduce trupurile noastre ca şi o jertfă vie.

V-aţi întrebat vreodată ce înseamnă să-ţi dai cu adevărat viaţa pentru fraţii şi surorile tale? Ioan nu vorbeşte aici despre a deveni martiri pe un pământ străin. El nu se referă la a fi un donator de organe. Şi el nu are în vedere ca noi să luăm locul unui criminal condamnat la moarte. Numai Cristos a făcut acest sacrificiu. Nu, singurul tip de creştin care poate aduce viaţă şi speranţă fraţilor săi este unul mort. Un astfel de slujitor a murit pentru această lume, pentru tot ceea ce ţine de sine, pentru toată mândria şi ambiţia.

Acest creştin "mort" i-a permis Duhului Sfânt să facă o inventariere spirituală a sufletului său. El vede prin depravarea şi fărădelegea din inima sa. Şi el, în mod conştient, merge la altarul lui Dumnezeu, strigând: "Doamne, mistuieşte-mă. Ia totul." El ştie că numai fiind curăţit prin sângele lui Cristos el îşi poate da viaţa pentru fraţii săi."