TOT CE DOREŞTE EL ESTE CREDINŢA NOASTRĂ

Dumnezeu nu doreşte casa ta, maşina ta, mobila ta, economiile tale, posesiunile tale. Tot ce doreşte El este credinţa ta, încrederea ta puternică în Cuvântul Său. Şi acesta poate fi singurul lucru care le lipseşte altor oameni, aparent spirituali. S-ar putea să vezi o altă persoană ca fiind mai spirituală decât tine. Dar acea persoană s-ar putea să lupte din greu pentru a păstra aparenţa neprihănirii. Cu toate acestea, Dumnezeu priveşte la tine şi declară: „Iată un bărbat sau o femeie neprihănită.” De ce? Tu ai admis ca neajutorarea ta să devină neprihănire. Şi tu ai avut încredere în Domnul că-ţi va da neprihănirea Lui.

Pavel ne spune că noi suntem consideraţi neprihăniţi în ochii lui Dumnezeu din acelaşi motiv pentru care a fost considerat Avraam. „De aceea, credinţa aceasta „i-a fost socotită [lui Avraam] ca neprihănire.” Dar nu numai pentru el este scris că „i-a fost socotită ca neprihănire; ci este scris şi pentru noi, cărora, de asemenea, ne va fi socotită, nouă celor ce credem în Сel ce a înviat din morţi pe Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 4:22-24).

Ai putea afirma: „Eu cred acest lucru. Eu am credinţă în Dumnezeu care l-a înviat pe Isus.” Totuşi, întrebarea pentru tine este dacă crezi că Domnul poate învia căsătoria ta problematică? Crezi tu că El poate aduce la viaţă o rudă moartă din punct de vedere spiritual? Crezi tu că El poate să te ridice din prăpastia unui obicei chinuitor? Crezi tu că El poate şterge trecutul tău blestemat şi să restabilească pentru tine toţi anii pierduţi?

Atunci când totul pare a fi fără speranţă – când te afli într-o situaţie imposibilă, fără de resurse şi fără nici o speranţă în faţa ta – crezi tu că Dumnezeu va fi Iehova Ire al tău, ajutându-te în nevoia ta? Crezi tu că El îşi va îndeplini toate promisiunile Sale pentru tine, şi chiar dacă unul din cuvintele sale nu s-ar împlini, cerurile s-ar topi şi universul s-ar prăbuşi?