HAR ÎNDEAJUNS PENTRU TINE

Scriptura vorbește despre vremea lui Moise: „Patruzeci de ani ai avut grijă să-i hrănești în pustie și n-au dus lipsă de nimic, hainele nu li s-au învechit şi picioarele nu li s-au umflat....au trăit în desfătări, prin [în -versiunea KJV] bunătatea Ta cea mare” (Neemia 9:21, 25).
Te bucuri tu de bunătatea Domnului pentru tine? Poate mai degrabă, tu șoptești în inima ta, „Dumnezeu nu a fost bun față de mine. Atât de multe lucruri din viața mea au rămas în aer. Rugăciunile mele nu primesc răspuns.”
Dacă Dumnezeu ar putea purta în siguranță trei milioane de israeliți prin pustie, tu te îndoiești că El poate să aibă grijă de tine? Poate te minunezi când te uiți la felul cum El a protejat și a îngrijit de nevoile materiale ale poporului Israel, însă când te uiți la propria ta viață spui „Săracul de mine.”
Poporul Israel nu a fost niciodată convins că va avea toate nevoile împlinite încrezându-se pe deplin în Dumnezeu. În această privință, Israel nu a fost un popor sfânt. Dimpotrivă, ei au fost neascultători, nechibzuiți, idolatri. La un moment dat, Moise chiar le-a spus, „De când v-am cunoscut, sunteți puși pe alunecarea în păcat.”
Totuși, când aceeași israeliți au strigat către Dumnezeu, El a venit și le-a răspuns strigătului lor. El a avut milă de ei. Spune-mi, oare Domnul nu ne va răspunde nouă, care am lăsat idolatria noastră în urmă și l-am urmat cu pasiune pe El?
Poate îți este greu să crezi asta. În adâncul tău, nu ești convins că Dumnezeu are tot ceea ce tu ai nevoie și că El va suplini acea nevoie. Îl acuzi că are toate puterea și autoritatea de a îngriji de nevoile tale, doar că El ascunde această putere de tine.
Nu contează care este problema ta sau cât de confuz este labirintul prin care tu îți croiești drum la momentul actual. Dacă tu aștepți cu credincioșie pe Isus, El îți va da înțelepciune, cunoștință și har îndeajuns pentru încercarea ta. El a făcut mereu o cale pentru cei are se încred pe deplin în El. Iar El o va face pentru tine.