AȘTEPTÂND DIRECȚIA

Saul a dat lui Dumnezeu un termen limită! Nu a spus-o cu voce tare, dar în inima lui, Saul a decis că, dacă nici un cuvânt de sus nu venea înainte de un anumit timp, el va face orice era necesar pentru a salva situația.
„[Saul] A aşteptat şapte zile, după timpul hotărât de Samuel. Dar Samuel nu venea la Ghilgal, şi poporul se împrăştia de lângă Saul. Atunci, Saul a zis: „Aduceţi-mi arderea-de-tot şi jertfele de mulțumire.” Şi a jertfit arderea-de-tot.” (1Samuel 13:8-9).
Nerăbdător, Saul a mers mai departe, acționând pe post de preot în mod nelegiuit, pentru a aduce jertfa. Habar nu avea că Samuel era chiar după colț. Când prorocul a ajuns, a mirosit jertfa pe care Saul a adus-o și s-a indignat pe nerăbdarea păcătoasă a regelui.
Sunt convins că Samuel a întârziat pentru că Dumnezeu, în mod clar, i-a spus când exact să ajungă. Vedeți, acesta a fost un test pentru a vedea dacă Saul va crede că Dumnezeu poate fi de încredere.
Dumnezeu a orchestrat totul deoarece a dorit să îi dea lui Saul o mărturie de dependență umilă de El în toate lucrurile, mai ales în crize întunecate. Dar Saul a picat testul. El a privit la condițiile care se înrăutățeau și a decis că ceva trebuia făcut.
Poți să te pui tu în situația lui Saul? Parcă îl aud argumentând cu voce tare: „Nu mai pot suporta această indecizie. Dumnezeu m-a trimis să fac lucrarea Lui și sunt gata să mor pentru cauza Lui. Dar chiar trebuie să stau aici nefăcând nimic? Dacă nu acționez, totul o să scape de sub control.” Saul a simțit nevoia chinuitoare de a acționa imediat în acea situație. Și în cele din urmă nerăbdarea lui l-a biruit.
Exact aici noi eșuăm uneori în umblarea noastră cu Domnul. În anumite momente, nu am așteptat pentru a primi direcție și am luat lucrurile în propriile mâini pentru că nu ne place să ne simțim nesiguri și anxioși. Dar Domnul caută dependență totală. Aceasta înseamnă să ne încredem în El în totalitate că El va face pentru noi lucrul care trebuie, în modul care trebuie. Și înseamnă a-L aștepta pe El cu răbdare, nu cu anxietate ci cu un duh de odihnă.