AMBASADORI PENTRU HRISTOS - Gary Wilkerson

„Noi dar, suntem trimişi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împăcaţi-vă cu Dumnezeu!” (2 Corinteni 5:20).
A deveni „un ambasador pentru Hristos” nu este ceva ce ne silim din răsputeri să obținem. Dacă ești creștin, tu ești un misionar. Aceasta nu înseamnă doar a fi trimis în altă țară sau în lucrări de evanghelizare. Această misiune în care ne aflăm constă în a poseda o inimă care Îl iubește în așa fel încât dorim să vedem și pe alți că ajung să cunoască această dragoste.
Permiteți-mi să abordez aceasta dintr-o altă perspectivă și să vă spun că nu este doar vorba despre a fi trimis; nu este legat doar de a atinge cu evanghelia pe vecinii tăi. Este vorba despre ce fel de misionar ești tu.
„Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi înconjuraţi marea şi pământul ca să faceţi un tovarăş de credinţă şi, după ce a ajuns tovarăş de credinţă, faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decât sunteţi voi înşivă” (Matei 23:15).
Aici Isus spune „Voi mergeți din loc în loc încercând să faceți un ucenic, un tovarăș de credință, iar când l-ați făcut, acesta este o persoană mai rea decât voi.” În mod clar aceasta nu este o formă sănătoasă de evanghelizare!
Așadar, misiunea despre care vă vorbesc astăzi nu este doar legată de ce spunem sau în ce misiune ne implicăm, sau unde mergem. Centrul atenției noastre trebuie să fie pe cine suntem noi. Voi sunteți misionari pentru mama și tatăl vostru. Voi sunteți misionari pentru copiii voștri. Voi sunteți misionari pentru partenerul de viață. Voi sunteți misionari pentru vecinii voștri.
Felul de viață pe care îl trăiți, tipul de inimă pe care îl aveți, tipul de evanghelie pe care îl practicați ― dacă este plină de putere, penetrând propriul vostru suflet pentru a vă schimba în măsura în care sunteți transformați ― va fi exact măsura în care voi vei putea schimba și transforma lumea din jurul vostru.