FRICA DUMNEZEIASCA SI CINSTIREA DOMNULUI

Biblia spune clar ca exista o teama de Domnul, o frica dumnezeiasca pe care fiecare credincios trebuie sa o cultive. Frica, teama adevarata de Dumnezeu includ teama respectuoasa si cinstirea Lui, dar inseamna mult mai mult decat atat. David ne spune: “Nelegiuirea celui rau zice inimii mele: "Nu este frica de Dumnezeu inaintea ochilor lui."(Psalm 36:1). Ce vrea sa spuna David este: “Cand vad ca cineva se deda la rau, inima mea spune ca o asemenea persoana nu are deloc teama de Dumnezeu. El nu recunoaste, nu admite adevarul lui Dumnezeu referitor la pacat, nici chemarea lui Dumnezeu la sfintenie."

Adevarul este ca teama din Dumnezeu ne da putere sa fim victoriosi in vremuri rele. Deci, cum putem noi sa avem aceasta teama? Profetul Ieremia raspunde cu aceasta profetie din Cuvantul lui Dumnezeu: ”Le voi da o inima si o cale, ca sa se teama de Mine totdeauna, spre fericirea lor si a copiilor lor dupa ei. Voi incheia cu ei un legamânt vesnic, ca nu Ma voi mai intoarce de la ei, ci le voi face bine, si le voi pune in inima frica de Mine, ca sa nu se departeze de Mine” (Ieremia, 32:39-40).

Ce promisiune minunata ne face Domnul! Ne asigura ca El va ne da frica Sa sfânta. Dumnezeu nu lasa aceasta frica in inimile noastre, asa, pur si simplu, intr-o strafulgerare supranaturala. Nu, ci El pune frica Sa in noi prin Cuvantul Sau.

Oare inseamna ca frica lui Dumnezeu este plantata in inimile noastre, când noi abia citim “din an in pasti” Biblia? Nicidecum. Ci vine când noi in mod constient hotarâm ca avem de gând sa ascultam de fiecare Cuvant pe care-l citim in Cuvantul lui Dumnezeu. Scriptura ne face cunoscut acest lucru. Ne spune: iata cum frica dumnezeiasca a venit peste Ezra: ”Caci Ezra isi pusese inima sa adânceasca si sa implineasca Legea Domnului, si sa inveţe pe oameni in mijlocul lui Israel legile si poruncile Lui” (Ezra, 7:10).

Frica de Dumnezeu nu este numai un concept din Vechiul Testament. Vedem frica dumnezeiasca atat in Vechiul cat si in Noul Testament. Vechiul Testament ne spune: ”Nu te socoti singur inţelept; teme-te de Domnul, si abate-te de la rau!” (Proverbele, 3:7). De asemenea, Noul Testament declara: “Frica de Dumnezeu nu este inaintea ochilor lor" (Romani 3:18).

Iar Pavel adauga: “Deci, fiindca avem astfel de fagaduinţe, preaiubiţilor, sa ne curaţim de orice intinaciune a carnii si a duhului, si sa ne ducem sfinţirea pâna la capat, in frica de Dumnezeu” (2 Corinteni, 7:1).