DE CE E IMPORTANT “CE E VERDE”?

“Li s-a zis sa nu vatame iarba pamantului, nici vreo verdeata, nici vreun copac, ci numai pe oamenii, care n-aveau pe frunte pecetea lui Dumnezeu” (Apocalipsa, 9:4).

De ce este important “verdele”, “verdeata”, in credinta noastra? Sa ne aducem aminte: lacustelor li s-a poruncit sa nu atinga nimic verde. Cu alte cuvinte, sa nu raneasca pe nimeni care umbla in credinta.

Deci, chiar atunci cand sunt atacati din toate partile, cei ce isi pun credinta in Dumnezeu vor sta neclintiti precum puternicii copaci verzi. Nu vor fi vatamati de lacuste de nici un fel, inclusiv teroristi. Cea mai buna aparare impotriva oricarui atac diavolesc, ori intepaturi ca cea a scorpionului, fatala, cea mai buna aparare este deci sanatatea spirituala. Iar acest fel de sanatate vine numai pe masura ce ne intoarcem la Domnul si ne incredem in promisiunile Lui.

Da-mi voie sa te intreb:

• Te increzi tu pe deplin in iertarea lui Dumnezu? Depinzi tu de sangele Lui ca sa fi curatat de orice faradelege? Daca te simti condamnat si in mod constant te lupti sa placi lui Dumnezeu, atunci nu esti verde si sanatos. Dorinta cea mai fierbinte a lui Dumnezeu este ca tu sa accepti darul Sau de iertare si sa te bucuri in el.
• Ai acceptat iertarea lui Dumnezeu. Dar te increzi tu in iubirea Lui neconditionata pentru tine?

Domnul nu ne respinge de fiecare data cand dam gres. Nu se uita incontinuu peste umar, cerandu-ne sa facem lucrurile mereu drept. El doar vrea sa venim la El si sa marturisim “Cred in Cuvantul Tau, Doamne. Iarta-ma, spala-ma, tine-ma in bratele Tale”.

Dorinta lui Dumnezeu pentru noi este ca sa traim tot restul zilelor noastre fara teama. De aceea, nu ii vom da voie cu nici un chip lui satan sa ne acuze de vreo greseala din trecut. Daca ne-am pocait de ea, daca ne-am cerut iertare pentru acea gresala deci, atunci suntem acoperiti de sangele pretios al lui Christos, care ne curateste.

Iata promisiunea lui Dumnezeu pentru toti cei care isi pun nadejdea in El: “Unii se bizuiesc pe carele lor, altii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru.
Ei se indoaie si cad; dar noi ne ridicam si ramanem in picioare” (Psalmul 20:7-8).