EI AU AVUT LUMINA SI VIATA

Biserica lui Isus Christos duce lipsa de autoritate spirituala in societate deoarece ii lipseste spiritualitatea.

De ce sunt liderii guvernului nostru si media asa binevoitori cu crestinii? De ce si-a pierdut biserica toata semnificatia si scopul in ochii lumii? De ce tinerii considera crestinismul o cauza complet irelevanta pentru vietile lor?

Se intampla din pricina ca, in cea mai mare parte, biserica nu mai este o lumina, un far. Hristos nu guverneaza, nu conduce in societatea noastra, deoarece El nu domneste in vietile noastre. Cand privesc in jur astazi, vad ca putini din casa lui Dumnezeu sunt cu adevarat in unitate cu Christos. Exista atat de putina partasie cu cerul. Si putini lucratori din via Domnului refuza metodele lumesti versus o totala incredere in Dumnezeu pentru directia pe care El o are pentru ei. Noi ne-am pierdut lumina, deoarece nu mai avem in vedere viata in Christos. Pentru ca autoritatea lui Dumnezeu sa aiba influenta, ea trebuie sa locuiasca in vase ascultatoare, in vase care consimt.

Sa luam aminte la regatul Babilonului in timpul lui Nebucadnetzar. Acesta era imperiul cel mai puternic de pe pamant. Daniel proorocise ca fiecare imparat care avea sa urmeze avea sa fie inferior, mai putin puternic, mai putin influent. De ce? Deoarece nu Nebucadnetzar era conducatorul real in Babilon. Puterea din spatele imperiului nu era in statuia pe care el o ridicase. Nu, ci autoritatea Babilonului statea in mainile unui mic grup de oameni ai lui Dumnezeu. Domnul avea pregatit un guvern ceresc secret, condus de Daniel si cei trei copii Evrei. Acesti barbati erau uneltele de guvernare, de conducere ale lui Dumnezeu, deoarece ei lucrau la nivel ceresc. Ei refuzasera sa aiba de-a face cu sistemul lumii, cu felul lumii. In schimb, ei s-au adancit in Dumnezeu.

Ca rezultat, acesti barbati sfinti au stiut timpurile. Ei puteau sa spuna oamenilor ce avea Dumnezeu in vedere in orice clipa. Ei erau lumini, faruri stralucitoare pentru intreaga natiune, pentru ca aveau viata lui Dumnezeu in ei.

In 2 Imparati 6 citim cum Siria pornise la razboi impotriva Israelului. In timpul acestui conflict, profetul Elisei statea in stransa legatura cu Dumnezeu. Acest barbat facea parte din guvernul secret al lui Dumnezeu, si el guverna cu autoritate. Dumnezeu i-a vorbit lui Elisei si acesta a trimis mesaj la imparatul Israelului, avertizandu-l de fiecare miscare pe care armata sirienilor avea sa o faca.

Cand imparatul sirian a aflat despre mesajele pe care le trimitea Elisei, el a impresurat cetatea profetului cu trupe, cai si care. Dar Dumnezeu i-a orbit pe sirieni, si Elisei a sfarsit prin a-i face prizonieri in tabara israelitilor.

Elisei avea Lumina - si stia fiecare miscare a lui satan – pentru ca el, Elisei, avea Viata!