TRUPUL LUI CHRISTOS

Apostolul Pavel ne spune: “Voi sunteti trupul lui Hristos, si fiecare, in parte, madularele lui” (1 Corinteni 12:27). Apoi ne spune inca si mai specific: “Caci, dupa cum trupul este unul si are multe madulare, si dupa cum toate madularele trupului, macar ca sunt mai multe, sunt un singur trup, - tot asa este si Hristos” (1 Corinteni 12:12).


Pavel mentioneaza: “Uitati-va la propriul vostru trup. Aveti maini, picioare, ochi, urechi. Nu sunteti doar un creier izolat, neatasat la celelalte membre. Vedeti, tot asa e si cu Christos. El nu are doar cap. Are si trup, iar noi suntem parte din membrele, din madularele lui.


Apostolul apoi demonstreaza: “tot asa, si noi, care suntem multi, alcatuim un singur trup in Hristos; dar, fiecare in parte, suntem madulare unii altora” (Romani 12:5). Cu alte cuvinte, nu suntem doar conectati, legati cu Isus, capul nostru. Suntem legati unul de altul. Adevarul este ca nu putem fi conectati cu El fara a fi in legatura unii cu altii ca frati si surori in Christos.


Pavel duce aceasta idée pana in punctul ca spune: “Painea, pe care o frangem, nu este ea impartasirea cu trupul lui Hristos? Avand in vedere ca este o paine, noi, care suntem multi, suntem un trup; caci toti luam o parte din aceeasi paine. (1 Corinteni 10:16). Cu alte cuvinte, mai simplu spus, suntem toti hraniti cu aceeasi hrana: Christos, manna din ceruri. “Caci Painea lui Dumnezeu este aceea care se pogoara din cer, si da lumii viata" (Ioan 6:33).


Isus vorbea adesea cu ucenicii Sai in pilde si fiecare pilda continea un adevar ascuns al lui Dumnezeu. Aceste secrete au fost impartasite de Tatal, Fiul si Duhul Sfant inca dinainte de creatie: “Voi vorbi in pilde, voi spune lucruri ascunse de la facerea lumii" (Matei 13:35). Isus marturiseste ca aceste taine, aceste adevaruri ascunse sunt descoperite numai acelora care isi fac timp sa il caute pe El.


Isus a zis: "Eu sunt Painea vietii.. Eu sunt Painea vie, care s-a pogorat din cer... Cine Ma mananca pe Mine, va trai si el prin Mine” (Ioan 6:35, 51, 57). Imaginea Painii aici este importanta. Domnul nostru ne spune ”Daca veniti la Mine, veti fi hraniti. Veti fi strans legati de Mine, ca madular al trupului Meu. De aceea, veti primi putere de la raul de viata care curge din Mine”. Intr-adevar, fiecare madular al trupului Sau isi trage seva dintr-o singura sursa: Christos, capul. Tot ceea ce avem nevoie sa ducem o viata din abudenta isi trage seva de la El.


Aceasta Paine este ceea ce ne deosebeste pe noi ca madulare ale trupului Sau. Noi suntem pusi deoparte de restul lumii, de restul omenirii, pentru ca mancam, cinam dintr-o singura paine: Isus Christos. “Toti luam o parte din aceeasi paine (1 Corinteni 10:17).