LEGATI DE CUVANTUL CEL VIU

Domnul domneste peste intreaga creatie cu maretie si putere. Legile Sale guverneaza intregul univers – intreaga natura, fiecare natiune, si tot ceea ceea ce priveste pe oameni. El domneste peste mari, planete, corpurile ceresti si toata miscarea lor. Biblia ne spune: “El stapaneste pe vecie, prin puterea Lui. Ochii Lui urmaresc pe neamuri, ca cei razvratiti sa nu se mai scoale impotriva Lui! (Psalmii, 66:7). Domnul imparateste, imbracat cu maretie; Domnul este imbracat si incins cu putere: de aceea lumea este tare si nu se clatina. Scaunul Tau de domnie este asezat din vremuri stravechi; Tu esti din vesnicie! Marturiile Tale sunt cu totul adevarate; sfintenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cat vor tine vremurile (Psalmii, 93:1).


Acesti Psalmi au fost scrisi de David, care depune, in esenta, marturie: “Doamne, marturiile Tale, legile, hotararile si cuvintele Tale sunt irevocabile. Ele sunt absolut de incredere. Autorul epistolei Evreilor repeta si el acelasi lucru, declarand acest Cuvant Viu al Lui Dumnezeu ca fiind etern si neschimbator “acelasi ieri, azi si in veci!” (Evrei, 13:8).


Sa ne gandim la acest aspect: Exista legi care opereaza in universul care guverneaza mersul lucrurilor, fara exceptie. Sa luam in considerare legile care conduc miscarile soarelui, lunii, stelelor, si pamantului. Aceste corpuri ceresti au fost toate puse la locul lor cand Dumnezeu a rostit Cuvantul, si de atunci ele au fost conduse de legi pe care tot Dumnezeu le-a infiintat.


Ni s-a spus de-a lungul intregului Nou Testament ca acest Dumnezeu minunat este Tatal nostru si ca El are mila de copiii Lui. Epistola catre Evrei ne spune ca Domnul este miscat in inima Lui de neputintele noastre, si ca El ne aude fiecare planset si strange fiecare lacrima. Si totusi, ni se spune ca El este Regele cel drept care judeca dupa legea Sa. Iar Cuvantul Sau este constitutia Sa, continand toate decretele, toate hotararile legale, dupa care El conduce cu dreptate.


Simplu spus, putem tine Biblia in mainile noastre si putem gandi: “Aceasta carte imi spune mie cine este Dumnezeu. Imi sunt descrise atributele, insusirile Sale, natura Sa, promisiunile si judecatile. Este litera legii Sale, din propria Sa gura, dupa care El guverneaza si domneste. Si este un Cuvant cu care El insusi s-a legat, a facut legamant.”


Fiecare judecator de pe acest pamant a facut un legamant spre a decide cazul adus inaintea lui in conformitate cu legea in vigoare. Dumnezeu conduce si judeca totul inaintea Lui dupa legea vesnica – adica dupa insusi Cuvantul Lui. Cand Domnul face o lege, el vorbeste dupa Cuvantul Lui viu, un Cuvant cu care El insusi s-a legat, a facut legamant.