TARA PROMISA

Cred ca Psalmul 46 este o reprezentare a “tarii promise” din Noul Testament. Intr-adevar, Psalmul 46 reprezinta odihna divina la care se face referire in (Epistola catre) Evrei: “Ramane dar o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu” (Evrei 4:9). Acest Psalm descrie aceasta odihna pentru poporul lui Dumnezeu. Vorbeste despre taria Lui vesnic prezenta, ajutorul Lui la vreme de necaz, pacea Lui in mijlocul haosului. Prezenta lui Dumnezeu este cu noi in orice clipa, iar ajutorul Lui soseste intotdeauna la timp.


Israel a respins aceasta odihna: “Ei au nesocotit tara desfatarilor; n-au crezut in Cuvantul Domnului” (Psalm 106:24). In mod trist, Biserica de astazi se aseamana mult cu Israel. In ciuda promisiunilor lui Dumnezeu pentru noi – asigurarea ca El ne da pacea, ajutorul si tot ceea ce ne trebuie – nu ne incredem in El pe deplin. In loc de aceasta, ne plangem “Unde este Dumnezeu cand trec prin necazuri? E cu mine sau nu? Unde sunt dovezile prezentei Lui? De ce tot ingaduie aceste greutati sa vina peste mine?”


Astazi, aud cum Domnul intreaba Biserica Sa: “Crezi ca Eu inca vorbesc poporului Meu? Crezi tu ca Eu doresc sa iti dau ajutor si calauzire? Crezi tu cu adevarat ca Eu iti vorbesc zi de zi, ceas de ceas, clipa de clipa?” Raspunsul nostru trebuie sa fie ca al lui David. Omul asta al lui Dumnezeu a zguduit tot iadul cand a facut aceasta declaratie despre Domnul: “Caci el zice, si se face; porunceste si ce porunceste ia fiinta“ (Psalm 33:9).


Iata promisiunea lui Dumnezeu pentru fiecare generatie care crede Cuvantul Sau, ca El doreste sa ne vorbeasca: “Sfaturile Domnului dainuiesc pe vecie, si planurile inimii Lui, din neam in neam” (Psalm 33:11). Creatorul Universului doreste sa impartaseasca insesi gandurile, planurile Sale cu noi!


Scriptura ne spune clar: Dumnezeul nostru a vorbit poporului Sau in trecut, El vorbeste poporului Sau acum, si va continua sa ne vorbeasca pana la sfarsitul veacurilor. Mai precis, Dumnezeu vrea sa-ti vorbeasca tie despre problema ta astazi. S-ar putea sa o faca prin Cuvantul Sau, printr-un prieten de la Dumnezeu, sau prin vocea blanda, scazuta, soptita a Duhului ”Aceasta este calea, umbla pe ea!”


Indiferent ce metode foloseste, vei recunoaste vocea Lui. Oile Sale cunosc glasul Pastorului lor. Iar El este credincios, fidel ca sa “(pazeasca) sufletele credinciosilor Lui, si-i izbaveste din mana celor rai” (Psalm 97:10).