LA VREME DE NEVOIE

Sa luam aminte la una din cele mai puternice promisiuni din tot Cuvantul lui Dumnezeu:


“Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor, care nu lipseste niciodata in nevoi.

De aceea nu ne temem, chiar daca s-ar zgudui pamantul, si s-ar clatina munţii in inima marilor. Chiar daca ar urla si ar spumega valurile marii, si s-ar ridica pana acolo de sa se cutremure munţii... Este un râu, ale carui izvoare inveselesc cetatea lui Dumnezeu, sfantul locas al locuinţelor Celui Prea Inalt. Dumnezeu este in mijlocul ei: ea nu se clatina; Dumnezeu o ajuta in revarsatul zorilor. Neamurile se framanta, imparaţiile se clatina, dar glasul Lui rasuna, si pamantul se topeste de groaza. Domnul ostirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scapare pentru noi... El a pus capat razboaielor pana la marginea pamantului” (Psalm 46:1-7, 9).

Ce cuvant minunat, extraordinar! Am citit acest pasaj iarasi si iarasi, de zeci de ori, si tot ma simt coplesit de el! Cuvantul lui Dumnezeu catre noi este atat de puternic, de neclintit, ne spune: “Nicodata nu trebuie sa va mai temeti, nici daca intreaga lume ar fi in fierbere. Chiar daca s-ar cutremura pamantul, s-ar umfla oceanele, iar muntii s-ar narui in mare.. chiar daca totul ar fi un haos complet, un vuiet cumplit jur-imprejurul vostru”.


“Dar datorita Cuvantului Meu veti fi inundati cu pace ca un râu. In vreme ce toate natiunile se framanta, râuri de fericire vor curge catre poporul Meu, iar inimile lor vor fi umplute cu bucurie”.


Chiar acum lumea intreaga este cuprinsa de panica. Natiunile tremura de teama terorismului, stiind ca nici o regiune nu este imuna pericolului. Necazuri in viata personala si incercari tot vin si vin. Totusi, in mijlocul a tot si a toate, Psalmul 46 rasuna ca un ecou catre oamenii lui Dumnezeu din lumea intreaga: “Eu sunt in mijlocul vostru. Eu sunt cu voi prin toate. Poporul Meu nu va fi distrus sau clatinat. Eu sunt ajutorul vesnic prezent la vreme de nevoie pentru biserica Mea.


Dumnezeu stie ca toti ne confruntam cu nevoi adanci; ca ne confruntam cu necazuri, ispite, momente de confuzie, cand nu stim ca sa facem, lucruri ce fac inimile noastre sa se clatine. Mesajul Lui pentru noi in Psalmul 46 este menit tocmai pentru vremuri ca acestea. El ne spune ca daca dam voie fricii, amaraciunii si disperarii sa patrunda in sufletele noastre, atunci traim absolut contrar realitatii Lui in vietile noastre.


Este vital ca tu sa prinzi, sa intelegi ideea a ceea ce Domnul doreste sa spuna in acest Psalm. Dumnezeul nostru este la dispozitia noastra in orice clipa, zi si noapte. El este incontinuu la dreapta noastra, gata sa ne vorbeasca si sa ne ghideze. Si a facut posibil aceasta dandu-ne Duhul S au cel Sfant sa locuiasca in noi. Biblia ne spune ca Christos insusi este in noi, iar noi – in El.