DOAMNE ISUSE, VINO DEGRABA, VINO CURAND!

In Apocalipsa, Isus ne anunta “ Si iata, Eu vin curand! - Ferice de cel ce pazeste cuvintele proorociei din cartea aceasta!" (Apocalipsa, 22:7). Cinci versete mai departe, Christos ne spune: Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui” (Apocalipsa, 22:12).


Acesta este strigatul, plansetul tuturor acelora care asteapta revenirea lui Isus: “Si Duhul si Mireasa zic: "Vino!" (Apocalipsa, 22:17). Aceasta se refera la Mireasa lui Christos, adica trupul format din credinciosii de pretutindeni in lumea intreaga, aflati sub domnia, sub autoritatea Lui. Toti acesti robi sunt credinciosi nascuti din nou, curatiti prin sangele jertfei Lui.


Ati putea intreba: “Inteleg ca acesta e plansetul inimii unui credincios. Dar de ce ar striga si Duhul la Isus “Vino”?! Datorita faptului ca aceasta este cea din urma rugaciune a Duhului Sfant, stiind ca lucrarea lui pe acest pamant este aproape completa. Ca si Paul si Petru carora li s-a spus de catre Dumnezeu ca vremea lor va fi scurta, Duhul striga si el “ Vino, Doamne Isuse”.


Deci, unde auzim noi acest strigat al Duhului astazi? Vine prin aceia care sunt asezati cu Christos in locurile ceresti, care traiesc si umbla in Duhul, trupurile lor fiind tempple ale Duhului Sfant. Duhul striga in si prin ei, “Grabeste-te, Doamne, vino!”


Cand a fost ultima data cand te-ai rugat “Doamne Isuse, vino degraba, vino curand?! ”Personal, nu imi aduc aminte sa ma fi rugat aceasta rugaciune. N-am stiut niciodata ca as putea grabi venirea lui Christos dand voie Duhului sa se roage aceasta rugaciune prin mine. Si totusi, Petru face dovada acestui incredibil adevar: “Asteptand si grabind venirea zilei lui Dumnezeu, in care cerurile aprinse vor pieri, si trupurile ceresti se vor topi de caldura focului” (2 Petru 3:12). In limba greaca, expresia “aşteptand si grabind venirea (acelei) zile.. inseamna “ a accelera, a urgenta, a impulsiona..” Petru spune ca rugaciunile noastre in expectativa grabesc, urgentand, impulsionand pe Tatal sa trimita degraba pe Fiul inapoi la noi.


Rabdarea plina de mila a Domnului dicteaza timpul intoarcerii Sale. Deci, inseamna aceasta ca nu ar trebui sa ne rugam pentru venirea Sa? Nicidecum. Christos insusi ne spune “Pentru ca in zilele acelea va fi un necaz asa de mare, cum n-a fost de la inceputul lumii, pe care a facut-o Dumnezeu, pana azi, si cum nici nu va mai fi vreodată. Si daca n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea, nimeni n-ar scapa; dar le-a scurtat din pricina celor aleşi” (Marcu 13: 19). Inchipuiti-va ce s-ar putea intampla daca, in toata lumea, Mireasa lui Christos s-ar trezi si s-ar ruga in Duhul: “Vino, Doamne Isuse!”