PRIETENUL MEU PERFECT ȘI TATĂ - Nicky Cruz

Astăzi încă sunt un băiețel dărâmat pe dinăuntru și Dumnezeu este încă Tatăl meu. Oriunde mă duc, mă uit la El ca să meargă alături de mine, să mă țină de mână, să mă călăuzească. Când mă împiedic și cad, El se apleacă și mă ridică. El îmi scutură praful de pe haine, El îmi dă un sărut pe rănile mele, și merge mai departe alături de mine pe drumului.
Când fac ceva bun, Îl văd cum zâmbește, aplaudă, și mă sprijină. Când fac ceva rău, El mă mustră și mă disciplinează. Când sunt obosit și extenuat, El mă susține, îmi face semn să merg înainte și mă încurajează să nu renunț. Când sunt înfricoșat El mă ține de mână. Când sunt trist, El dă o sărutare inimii mele.
Eu îl caut cu privirea pe Isus pentru ajutor și caut călăuzire în tot ceea ce fac, și El nu m-a dezamăgit niciodată. El a fost totdeauna alături de mine când am avut nevoie de El.
Această relație iubitoare pe care o am cu Tatăl meu a început cu mai bine de cincizeci de ani în urmă. Nu a fost întotdeauna ușor. Uneori m-am îndepărtat de El, am încercat să mă duc pe propriul drum, chiar m-am răzvrătit, dar El a fost totdeauna gata să mă primească în brațele Sale deschise, așteptând să mă întorc la El. Credincioșia Lui nu a asfințit niciodată — El  este prietenul perfect și Tatăl. Credincioșia mea față de El, pe de altă parte, a fost o calitate pe care a trebuit să o învăț, una la care încă lucrez în fiecare zi. Este un proces de o viață.
Când mi-am dat inima lui Isus la început, nu aveam nici o idee unde mă va duce această nou-descoperită credință. Eram speriat și singur, întrebându-mă cum mă va salva El de oamenii și lucrurile din trecutul meu, bandele și drogurile care mă ținuseră prizonier. Nu am știut cum să fiu copilul Lui, dar El mi-a arătat, m-a povățuit de-a lungul drumului. Dar pe parcursul acelor ani am fost martorul direct a ceea ce se poate întâmpla când permitem Duhului lui Dumnezeu să fie liber în interiorul nostru și printre noi, când primim intrare spre gloria Sa și Îl lăsăm să lucreze, să se miște și să slujească prin noi.
Nicky Cruz, evanghelist și autor prolific cunoscut la nivel internațional, s-a întors la Hristos Isus de la o viață de violență și crimă după ce s-a întâlnit cu David Wilkerson în orașul New York în anul 1958. Istoria convertirii lui dramatice a fost povestită pentru prima dată în cartea Crucea și Pumnalul de David Wilkerson și mai apoi în propria lui carte bestseller Fugi, băiete, fugi.